Rae vallas uksed avanud 16 väljakuga Lenne Sulgpallikeskus kutsub huvilisi mängima

Lenne Sulgpallikeskus
Copy
Foto: Lenne Sulgpallikeskus

Harjumaal Jüris, Tallinna ringtee vahetus läheduses avas detsembris uksed maailmatasemel sulgpallikeskus, mis on ainulaadne kogu Euroopas. 16 väljakuga keskusesse on oodatud treeningutele, harjutama, võistlustele ning firmaüritusi korraldama kõik sulgpallihuvilised. Keskus on avatud esmaspäevast reedeni kl 9-22 ning nädalavahetuseti kl 9-21.

Lenne Sulgpallikeskuse juhi Kristo Kasela sõnul on võimalik igaühel rentida hinnakirja alusel aegu nii täiskasvanute kui ka laste treeninguteks. „Paljud arvavad, et oleme avatud ainult grupitreeninguteks ning võistlusteks, kuid tegelikult sai keskus loodud ikkagi kõigi sulgpallihuviliste jaoks uute võimaluste avardamiseks. Lisaks rühmatreeningutele on meil võimalik oma mänguoskusi lihvida eratreeningutes, tehes seda üksi, kahekesi või neljakesi paarimängu õppides. Broneerimiseks on avatud veebis mugav e-lahendus, kust on näha vabad ajad.” 

Samuti on oodatud väljakut rentima ettevõtjad, kes soovivad oma töötajatele või koostööpartneritele pakkuda võimalust sportlikuks sündmuseks. „Meilt saab rentida ka varustust ning omalt poolt anname sellisele üritusele treeneri, kes algajatele põhitõed selgeks teeb. Sulgpall on võrratu ning enamik, kes seda juba korra on proovinud, soovivad kindlasti tagasi tulla. Õnneks on Eestis selle spordiala harjutamiseks aina paremad võimalused!”

3300 ruutmeetri suuruses ja 10,5 meetri kõrguses keskuses on lisaks väljakutele ja riietusruumidele klubiruum, sulgpallivarustuse pood, toitlustusvõimalus, väliterrass, mängutuba lastele ning saunad, millest avaneb vaade väljakutele. Keskuse ehitamisel pöörati suurt tähelepanu kvaliteedile, eriti põrandale, ventilatsioonile ja valgustusele. Aluspõrand on tehtud puidust ja kaetud spetsiaalse PVC-kattega, mis hoiab liigeseid põrutuste eest ning tagab mittelibisemise nii talvel kui ka suvel. Valgustisüsteem on võimas, kuid samas tagavad hajutid väikseima pimestamise ja ühtlase valgustiheduse. Klassikaliste ventilatsioonitorude asemel on tekstiiltorud imepeente augukestega, tänu millele ei häiri õhu liikumine väljakutel kergeid palle.

Keskuse põhirentnikud on Tondiraba Sulgpalliklubi ja Raul Must Sulgpallikool, mis pakuvad treenimisvõimalusi, võistlusi ja laagreid nii lastele kui ka täiskasvanutele. Hetkel käib klubis nädala jooksul harjutamas ligi 600 treenijat. Kasela sõnul näitab sulgpalliharrastajate arv Eestis kiiret kasvu ning muide oleme Lätist ja Leedust pikalt ees nii sulgpallihuvi kui ka taristu osas, sest täna on Leedus vaid üks uus sulgpallihall ja Lätis pole ühtegi.

Sulgpallikeskuse finantseerija, OÜ Lenne juhataja Urmas Leeman pälvis möödunud aastal tehtu eest Harjumaa Omavalitsuste Liidult aasta panustaja tiitli.

https://sulgpalliklubi.ee

Miks sulgpall?

Sulgpall on kiireim sportmäng, kus pall võib lennata kiirusega üle 400 km/h. Sulgpalli headuses on veendunud paljud – see on harrastajate arvult jalgpalli järel teine ala maailmas. Sulgpalliga on kerge alustada ja mängust rõõmu tundmiseks ei pea saama meistriks. Ühtlasi on sulgpall olümpiaspordiala ning tipptasemel mängijatel on võimalik jõuda spordis kõrgeimate saavutuste ja tunnustusteni.

Sulgpalli mäng on lõbus ja annab ühtlasi tõhusa füüsilise koormuse lühikese ajaga. Sulgpall aitab heale tervisele kaasa mitmel viisil, treenides erinevaid lihasgruppe, suurendades vastupidavust ja parandades koordinatsiooni.

Kiire vaade sulgpallimängu põhireeglitele

* Sulgpalli mängitakse üks ühe või kaks kahe vastu (üksik- või paarismäng) väljakul pikkusega 13,41 m ja laiusega 5,18 m (üksikmängus) või 6,1 m (paarismängus), mis on jagatud keskelt 1,55 m kõrguse võrguga kaheks.

* Enne iga mängu algust viiakse läbi loosimine, mille võitjal on õigus valida kas serviõigus, servivastuvõtu õigus või väljakupool.

* Iga geim algab serviga paremalt väljakupoolelt pallingu alast. Pall peab lendama diagonaalselt vastuvõtja parempoolsele pallingualale. Pallingu ajal kuni löögi momendini ei tohi servija ega vastuvõtja muuta keha asendit ega tõsta jalgu.

* Pärast pallingut võivad mängijad paikneda oma väljakupoolel mistahes kohtades, kuid servija ei tohi servida, kuni vastane pole palli vastuvõtuks valmis.

* Mängijad löövad reketitega sulgpalli edasi-tagasi üle võrgu ja püüavad sundida vastast eksima: lööma palli võrku, väljakupiiridest välja või laskma selle oma väljakupoolele maha kukkuda. Punkti võivad võita mõlemad pooled.

* Kui servinud pool eksib, läheb servimisõigus üle vastaspoolele, kui eksib aga servi vastuvõtja, võib servija jätkata servimist.

* Mäng käib 21 punktini süsteemis kolmest geimist parem.

Allikas: badminton.ee

 

Copy
Tagasi üles