Mikser: seekord võidakse NATO peasekretäriks otsida naist (10)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Otse Postimehest: Sven Mikser, Euroopa Parlamendi saadik
Otse Postimehest: Sven Mikser, Euroopa Parlamendi saadik Foto: Jaan Vanaaseme/Postimees

Euroopa Parlamendi saadik Sven Mikser(SDE) ütles, et seekord võidakse NATO peasekretäri kohale otsida naist ja tõenäoliselt tehakse valik maailma tipp-poliitikute hulgast.

Sven Mikser rääkis, et ega NATO ilma peasekretärita jää ja küllap algavad nüüd kibedad konsultatsioonid.

«NATO on valitsustevaheline organisatsioon, seega peavad liikmesriigid võimalikus järglases kokku leppima.»

Mikser selgitas, et omal ajal tuli NATO peasekretär enamasti endiste välis- ja kaitseministrite seast, kuid viimasel ajal on standardit tõstetud, nii et kaks eelmist peasekretäri on olnud endised peaministrid. Ta lausus, et küllap leitakse peasekretär ka seekord kõrgete tipp-poliitikute seast.

Mikser lisas, et nimede üle ta väga spekuleerida ei oska, kuna kõik sõltub natuke ka sellest, kes tänastest poliitika tipptegijatest otsib väljundit väljaspool oma rahvuslikku poliitilist näitelava.

«Eks see üks Euroopa tipp-poliitik on ja pigem tuleks teda otsida tänaste tipptegijate hulgast kui juba tegevpoliitikast lahkunud staaride seast.»

Mikseri sõnul otsitakse sedapuhku ilmselt naist, sest kui ajalooliselt tagasi vaadata, siis on NATO peasekretärid on olnud siiamaani väga maskuliinne seltskond. 

Pühapäeva hommikul teatas allianss, et NATO praegusel peasekretäril Jens Stoltenbergil puudub kavatsus mandaati pikendada ja ta asendatakse oktoobris.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles