Endist politseinikku kahtlustatakse vallavalitsuse suures ulatuses tüssamises

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Endine kriminaalpolitseinik Rauno Võsaste.
Endine kriminaalpolitseinik Rauno Võsaste. Foto: Eili Arula

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud kahtlustavad Jõgeva valla hallatava Kuremaa ujula juhatajat Raivo Trallat usalduse kuritarvitamises ning ettevõtjat ja endist kõrget politseiametnikku Rauno Võsastet sellele kaasaaitamises. Mõlemad peeti eelmisel nädalal kinni ning esialgse kahtlustuse kohaselt on ujula saanud nende tegevuse tagajärjel kuni 800 000 eurot kahju.

Esialgsetel andmetel sõlmisid Tralla ja OÜ Ferricrux juhatuse liige ja ainuomanik Võsaste aastail 2018–2022 kokkuleppeid, mis võimaldasid Ferricruxil pakkuda Kuremaa ujulas majutus- ja toitlustusteenust Eestis paiknevatele liitlassõduritele. Uurimisinfo järgi teenis Ferricrux neil aastail niiviisi suures ulatuses kasumit, mis on eelduslikult käsitletav vallale kuriteoga tekitatud kahjuna, ning osa kasumist sai Tralla endale. Täpse kahjusumma peab välja selgitama uurimine.

Kohtumäärusega on arestitud kahtlustatavate kasutuses olnud sõidukeid, kinnisvara ja raha enam kui 800 000 euro ulatuses, määrus ei ole veel jõustunud. Seni teadaolevalt sõlmis Võsaste firma lepingu liitlassõdurite majutamiseks ja toitlustamiseks Kuremaa ujula külalistemajas ning Ferricrux maksis majutuse eest vallale hinnakirja alusel, kuid pole teada, palju tasuti selle eest neile endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles