Ajateenija ema viis umbkeelsuse kaitseväes peaministri fookusesse (29)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kaja Kallas külastas 1. veebruaril Kuperjanovi pataljoni, kus tuli teemaks ka ajateenijate eesti keele oskus.
Kaja Kallas külastas 1. veebruaril Kuperjanovi pataljoni, kus tuli teemaks ka ajateenijate eesti keele oskus. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Selle kuu algul seadis rohkem kui kahe kümnendi pikkuse avalikus sektoris töötamise kogemusega võrulanna peaminister Kaja Kallase (RE) fakti ette, mis on hakanud tema pojale kaitseväes teenides vastukarva käima: et ta peab alalõpmata kasarmus venekeelset juttu kuulma.

M­aastikuehituse vallas tegutsev 50-aastane Marju Mändik, kes on varem töötanud pikalt maksu- ja tolliametis, sh Narvas, kirjeldas Kallasele pärast tema kahe nädala taguse valimisürituse ametliku osa lõppu Võru kultuurimajas Kannel, kuidas tema poeg ja teised ajateenijad Kuperjanovi jalaväepataljonis peavad taluma kasarmus, kus ühes toas ööbib umbes 20 noort meest, nelja-viie umbkeelse ajateenija lakkamatut rääkimist vene keeles. Ta tõstatas küsimuse, kas olukorras, mil Venemaa sõdib juba ligi aasta aega Ukrainas, võib selles näha ka julgeolekuohtu.

Hiljem Postimehega vesteldes nimetas Mändik vene keele niivõrd laialdast pruukimist Eesti kaitseväes näkku sülitamiseks eesti poistele.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles