Riigikogulased istuvad Nursipalu kohalikega laua taha

Postimees
Copy

Riigikogu riigikaitsekomisjon peab teisipäeval avaliku istungi, et arutada koos Võrumaa omavalitsuste ja kodanikeühenduste esindajatega Nursipalu harjutusvälja laiendamist.

Riigikogu konverentsisaalis toimuvale avalikule istungile on kutsutud Antsla, Rõuge, Võru ja Setomaa valla, MTÜ Kagu-Eesti Loodusrahvas, MTÜ Eesti Metsa Abiks, MTÜ Päästame Eesti Metsad, MTÜ Niilusoo, MTÜ Meie Nursipalu, SA Võrumaa Arenduskeskus ning seltsingu Loodus, Inimene ja Sõjavägi esindajad.

Riigikaitsekomisjoni esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul vajab Nursipalu harjutusvälja laiendamine lähikuudel väga sisulist ja põhjalikku arutelu. Komisjon on asunud juba varem seisukohale, et harjutusvälja laiendamine on Eesti julgeoleku ja kaitsevõime tagamiseks vajalik, kuid seda tuleb teha õiglaselt ja kohaliku kogukonnaga koostöös.

Kaljulaidi sõnul langeb põhiraskus riigikogu järgmise koosseisu riigikaitsekomisjonile, kes peab käsitlema nii laiendamise õiguslikke, majanduslikke ja riigikaitselisi külgi, kuulama ära kõik mõjutatud osapooled kui ka langetama 11 590 allkirja kogunud kollektiivse pöördumise kohta sisulise otsuse. «Täna kutsume kohalike elanike initsatiivil ja soovil ühe laua taha Võrumaa kohalike omavalitsuste ja kodanikeühenduste esindajad, et kuulata ära nende seisukohad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles