Milline aiamaja valida?

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

See on küsimus, mida väga tihti esitatakse. Kuigi see tundub pealtnäha lihtne, siis tegelikult on väga keeruline lühidalt vastata, milline aiamaja valida, sest selle all võib mõelda väga erinevaid asju. Tutvudes ka laia Kaup24 ja Hansaposti aiamajade tootevalikuga, jääb silma rohke valik erinevat tüüpi aiamajasid. Milline aiamaja neist siis valida? Selgitame kohe välja!

Miks sa vajad aiamaja?

Aiamaja valimine algab sellest küsimusest. See lihtne küsimus aitab paljuski edasi, milline aiamaja valida. Aiamaja võib olla mõeldud aiatööriistade, jalgrataste ja muude vahendite hoiustamiseks. Samal ajal võib see olla ka lisahoone sinu koduaias, kuhu saad majutada külalisi, luu suveköögi või hoopiski väikese sauna. Ja loomulikult on võimalik neid mõlemaid ka ühendada. Seega, mille jaoks vajad sina aiamaja?

Aiamaja tööriistade ja muude aiatarvikute hoidmiseks

Kui sa otsid aiamaja, mida kasutada praktilisel eesmärgil, et panna sinna nii kõik aiatööriistad ja muud esemed, mis ei ole siiani leidnud enda kohta, siis tasub vaadata aiamajade poole, mis on mõeldud kuurina kasutamiseks. Sellised aiamajad võivad olla nii väiksemad ja suuremad. Tavaliselt on need lihtsa ja vastupidava konstruktsiooniga, et tagada sinu vajadused. Aiamaja suuruse valikul tuleb lähtuda nii olemasolevate eseme kui ka tulevikus tekkivate esemete kogusest kui ka aia suurusest. Arvesta sellega, et asju tekib pigem juurde ja seetõttu tasub aiamaja soetada natukene suurem kui praegused vajaduse ette näevad. Nii saad organiseerida asjad korralikult ära ja tulevikus ka neid vajadusel juurde paigutada.

Aiamaja külaliste majutamiseks ja õdusaks terrassinurgaks

Seda tüüpi ehitised on kui suvemajad, mis leiavad aktiivset kasutamist meie kõige soojematel kuudel. Suvemaja või teisisõnu aiamaja on sobilik nii külaliste majutamiseks, koduse sauna ehitamiseks kui ka ideaalse ja hubase aianurga loomiseks, kus kõik on käe ja jala juures. Ehita aiamaja ette terrass, kuhu saad sisestada aiaköögi, söögiala ning loomulikult puhkamiseks mõeldud nurga koos aiakiiguga. Võõrusta külalisi, kokka parimaid grillroogasid ja veeda aega kallite inimeste seltsis. Aiamaja võib sisaldada mitut ruumi, nii eestuba kui ka suuremat põhituba. Vastavalt disainile ja suurusele moodustub aiamaja hind. Soodsad aiamajad võib saada juba kätte alla 2 000 euro ja suuremad ning mahukamad juba natukene kõrgema hinna eest. Nii võid soetada aiamaja kuuriga, kus saad ühendada mõlemad vajalikud funktsioonid. Sellised aiamajad kuuriga on aina populaarsemaks valikuks, kuna täidavad paljude majaomanike soovid ja vajadused.

Aiamaja korrastamine

Nagu sa tead, siis asju tekib aina juurde ja kiiresti võib kord käest ära minna. Juhul, kui sa oled soetamas aiamaja, mida kasutada kuurina, siis korrasta seda regulaarselt, et säilitada organiseeritus. Nii tagad selle, et ka uute asjade tekkimisel ei teki sinna kiirelt suurt segadust, kus asjad on laiali ja vajalikud tööriistad on kadunud. Sama kehtib ka aiamajaga, mida kasutad kas sauna, lisahoone või mõnel muul eesmärgil. Korista regulaarselt, pese aknaid ja põrandaid, et kõik oleks korras. Kui koristamisele hakkab kuluma koos põhimajaga liiga kaua aega, siis võta appi aknapesurobot, tõhus robottolmuimeja ja jaga ülesandeid kogu perega. Sinu uus aiamaja, aknapesurobot kui ka muud kodutooted leiad Hansaposti ja Kaup24 toodete hulgast!

Copy
Tagasi üles