KAADRID Toompuiesteel rahva sekka sõitnud juht oli narkouimas ja ärritunud (13)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Toompuiesteel sõitis 19-aastane mees BMWga otsa ühistransporti oodanud jalakäijatele.
Toompuiesteel sõitis 19-aastane mees BMWga otsa ühistransporti oodanud jalakäijatele. Foto: Kuvatõmmis liiklusjärelevalvekeskuse videost

Politsei avaldatud kaadritest selgub, et pühapäeval Tallinnas Toompuiesteel jalakäijate sekka sõitnud narkouimas autojuht oleks põhjustanud märksa suurema õnnetuse: bussipeatuses ootas samal ajal ühistransporti mitukümmend inimest, kes viskusid peaaegu 80 kilomeetrit tunnis sõitnud roolikeeraja eest kahte lehte.

Sõiduauto BMW sõitis pühapäeval kella 21 paiku Toompuiestee kaudu Balti jaama poole. Nüüd on selgunud, et kahe jalakäija vigastusega lõppenud avarii sai alguse 19-aastase juhi mõtlematust kihvatusest.

«[...] 19-aastasele juhile ei meeldinud, et kaasliikleja temast möödus. Soovist teisele juhile koht kätte näidata kiirendas ka noormees tugevalt ning jõudis enne sõiduraja lõppu teisele sõidukile ette reastuda,» selgitas liiklusjärelevalvekeskus ühismeedias õnnetuse tagamaid.

«Pärast reavahetust märkas juht teele paigaldatud liikluskorraldusvahendeid ja kuna pidurdamiseks ruumi ei jätkunud, valis ta märkidest möödumiseks vastassuunavööndi, ning kuna ka seal liikusid sõidukid, siis järgmine valik oli juba kõnnitee,» kirjeldas liiklusjärelevalvekeskus, lisades, et juhi enda sõnul sõitis ta kiirusega 80 kilomeetrit tunnis. Kiiruspiirang on sellel lõigul 30 km/h. Postimehele teadaolevalt viibis autos veel kolm noormeest.

Politsei sõnul oli juhtunu väga õnnelik õnnetus, sest peatuses seisis sel ajal mitukümmend inimest. Õnneks ei ole ka viga saanud 20- ja 50-aastase jalakäija vigastused rasked.

Narkojoobes mehele määrati 30 päeva aresti

Hiljem tuvastati uurimisel, et enne rooli istumist oli juht ilma arsti ettekirjutuseta tarvitanud narkootilisi või psühhotroopseid aineid. Politsei teatel mõisteti täna Harju maakohtus juhile karistus: lisaks 30 päevale pogris jäi ta ilma juhtimisõigusest, mis tal oli olnud alles pool aastat. «Selle taastamiseks tekib tal võimalus alles siis, kui mõistetud karistus karistusregistris ajalooks saab,» selgitati liiklusjärelevalvekeskusest. Politsei sõnul on see maksimaalne võimalik karistus.

«Liiklus ei ole koht, kus hetkeemotsioonide najal otsuseid teha ja kaassõitjatele või kaasliiklejatele midagi tõestada. Liiklusreeglid on kehtestatud põhjusega ja eksimine reeglite vastu võib kergelt tuua väga karmid tagajärjed,» hoiatas keskus. «Ka mõiste «kerge vigastus» ei tähenda alati vaid plaastri paigaldamist või põlvele puhumist. See tähendab, et vigastustest paranemise eeldatav aeg jääb arstide hinnangul alla nelja kuu. Liikle palun nii, nagu soovid, et ka kaasliiklejad sinu ja sinu pereliikmete läheduses liikleks.»

Politsei liiklusjärelevalvekeskus hoiatab: videolõik võib sisaldada häirivaid kaadreid!

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles