Pennsylvania lennujaamas leiti kotist lõhkeainet

Copy
Lennujaama valvekaamera pilt kahtlusalusest.
Lennujaama valvekaamera pilt kahtlusalusest. Foto: FBI/Scanpix

Pennsylvania idaosas avastati Floridasse suunduvale lennule liikuvast kotist kontrolli käigus lõhkeainet ja juhtunuga seoses vahistati mees, teatasid kolmapäeval USA võimuesindajad.

Kohaliku meedia andmetel süüdistatakse 40-aastast Marc Muffleyt lõhke- või süüteaine omamises ning selle lennukile toimetamise katses.

Prokuratuuri informatsiooni kohaselt leiti lõhkeainet kotist, mille Muffley oli esmaspäeval Lehigh Valley rahvusvahelises lennujaamas registreerinud ettevõtte Allegiant Air lennule, mis suundus Orlando Sanfordi rahvusvahelisse lennujaama.

Pärast turvakontrolli käigus saadud hoiatust uuriti kotti põhjalikumalt ja avastati, et selle voodrisse oli peidetud ümmargune ese, mis oli pakitud vahataolise paberi ja läbipaistva plastpakendi sisse. Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) pommitehnik tegi röntgenpildi ja jõudis järeldusele, et see sisaldas mitut pulbrit, milles ühte kasutatakse ilutulestikes.

Asjatundjate hinnangul on pulbrid vastuvõtlikud süttimisele ning kujutavad endast olulist ohtu õhusõidukile ja reisijatele.

Pagasis oli ka välgumihklites kasutatava gaasi kanister, tulemasin, valge pulbrijäägiga toru, juhtmeta akutrell ja kaks kokkuteibitud pistikupesa.

Võimude sõnul otsiti kahtlusalust algselt lennujaama valjuhääldisüsteemi abil ja varsti pärast seda nähti teda lahkumas. Mees leiti hiljem Lansfordi aadressil, kus FBI ta arreteeris.

Korrakaitseametnike sõnul jääb mees vahi alla, kuni neljapäeval toimub ülekuulamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles