Tallinna linnapea loobub riigikogu kohast (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Pilt videost

Äsjastel valimistel väga hea tulemuse saavutanud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (Kesk) kinnitas Postimehe valimisstuudios varem välja öeldud lubadust, et ta ei lähe riigikokku, vaid jääb linnapeaks.

«Ma usun, et minust on linnapeana rohkem kasu,» ütles Kõlvart valimisstuudios. Peale Kõlvarti olid Tallinna linnavalitsuse liikmetest valimistel edukad veel abilinnapead Vladimir Svet, Vadim Belobrovtsev ja Tanel Kiik (kõik Keskerakonnast). Riigikokku pääses ka Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats (Kesk).

Laats ütles Postimehele, et ei ole veel otsustanud, kas ta läheb riigikokku või jääb senisesse ametisse. «Ma pean nõu pidama perega ja erakonnakaaslastega ning kindlasti ka Mustamäe kogukonna häält kuulama,» lausus Laats.

Kiik rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et tema pole samuti veel otsustanud. «Arutame selle läbi erakonna esimehe ja Tallinna linnapeaga. Nii Tallinna abilinnapea koht kui riigikogu liikme koht on mõlemad väga olulised ja kaalukad. Otsus sõltub ka sellest, kas me hakkame valitsust moodustama või ootab meid neli aastat opositsiooni. Mõlemal variandil on omad plussid ja miinused,» ütles Kiik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles