INTERVJUU Podoljak: vastupealetung algab siis, kui meil on kõik vajalikud relvad (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Sõdiva Ukraina üks mõjukamaid mehi Mihhailo Podoljaki kabinetis on kõik eluks vajalik, kaasa arvatud trenniriided ja -vahendid.
Sõdiva Ukraina üks mõjukamaid mehi Mihhailo Podoljaki kabinetis on kõik eluks vajalik, kaasa arvatud trenniriided ja -vahendid. Foto: Dmitri Kotjuh

Ukraina armee ei alusta mingil juhul vastupealetungi enne, kui on kohal kõik selleks vajalik lääne relvaabi ja moon ning on loodud toimiv logistika selle tehnika hooldamiseks, kinnitas Mõhhailo Podoljak.

Sõda on sisuliselt jõudnud juba Venemaa enda territooriumile, kus kasvavad paanikameeleolud, ütles Podoljak Kiievis intervjuus Postimehele.

Mis on viimased tähtsamad arengusuunad sõjas? Detsembri keskel te tõite välja, et Venemaa panustab raketirünnakutele, et jätta ukrainlased talveks elektri, sooja ja veevarustuseta. Nüüd on talv peaaegu üle elatud ja mingeid tulemusi need rünnakud ei andnud. Veel rõhutasite Venemaa täielikku üleminekut sisuliselt sõjaaja seadustele nii majanduses kui ka poliitikas ning pidevat mobilisatsiooni. Mis on suures plaanis sellest ajast muutunud?

Praegu näeme muutusi taktikas. Nad on vähendanud raketi- ja droonirünnakuid [Ukraina linnadele]. See on seotud sellega, et nende täppis- ja tiibrakettide varud on märkimisväärselt vähenenud. Ka [Iraani päritolu kamikaze]droonide hulk on vähenenud. See on neid sundinud üle minema uuele taktikale, milleks on suure hulga elavjõu koondamine kindlatele rindelõikudele. Suured elavjõud saadetakse kontaktlahingusse, kus lahing käib käsirelvadega, mitte enam niivõrd suurtükkidega.

Näeme, et mobilisatsioon Venemaal jätkub. Kõik sõja jaoks töötavad ettevõtted lähevad [Venemaa presidendi Vladimir] Putini hiljutise korralduse järgi riigi otsese juhtimise alla. Me näeme, et nad ehitavad kindlustatud kaitserajoone, kaitserajatisi juba ka Venemaa sügavuses, mitte ainult Ukrainaga piirnevates oblastites. Neid rajatakse juba ka Tuula oblasti ja Krasnodari krai piiridele. Toimuvad pidevad õppused pommivarjendite kasutamiseks. Sõda on sisuliselt jõudnud juba Venemaa enda territooriumile. See sõda pole seotud meie tegevustega, see sõda on seotud sellega, et Venemaal endal kasvavad paanikameeleolud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles