GALERIID Suur Tõll jõudis tagasi kodusadamasse

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Jäämurdja Suur Tõll jõudis pärast dokiremonti tagasi oma alalisse asukohta Lennusadamas.

Kuigi Eesti suurim ja väärikaim muuseumlaev enam merd ei sõida, seisab see siiski vees ning seetõttu peab Suur Tõll iga kümne aasta tagant hooldusremondis käima. Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul oli Suur Tõll väga heas seisukorras.

«Laevakeres oli neli umbes pöidla suurust augukest. Nendele pandi lapid peale. Need olid kohe näha, sest kui laev oli veest välja tõstetud, nirises aukudest vett. Suurel Tõllul on ju kogu parda ulatuses erinevad tankid, ja need olid vett sisse võtnud. Ja kui laev veest välja tõsteti, siis ta oli nagu kastekann,» rääkis Dresen.

Ta lisas, et võrreldes varasemate kordadega, kui Suur Tõll dokis käis, aastatel 1997 ja 2013, oli üldpilt sel korral parem. «Laeva korpuse olukord ei ole halvemaks läinud, augukestele said lapid peale ja laevakere värviga värskendatud,» lisas ta.

Suure Tõllu aitasid Tallinn Shipyardi dokist koju Alfons Hakans OÜ kolm pukserit. Jäämurdja sisenemine Lennusadamasse oli veidi keerulisem kui sealt väljasõit. Korraks sattus Suur Tõll Lennusadama kai otsale väga lähedale. Jäämurdja ise mahtus Lennusadamasse ära küll, aga teda liigutavad pukserid pidid tegutsema väga kitsastes tingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles