Milley: Putini eesmärgid sõjas Ukraina vastu ei ole enam saavutatavad

BNS
Copy
Lloyd Austin ja Mark Milley.
Lloyd Austin ja Mark Milley. Foto: ALEX WONG / Scanpix

USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley avaldas kolmapäeval arvamust, et Venemaa presidendi Vladimir Putini poliitilised eesmärgid sõjas Ukraina vastu ei ole enam saavutatavad, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Uniani korrespondendi sõnul ütles Milley seda pressikonverentsil pärast Ukraina kaitse kontaktrühma (Ramstein-10) kohtumist, mis toimus virtuaalses formaadis.

Kindrali sõnul on Venemaa sõda Ukraina vastu Putini ja Venemaa sõjaväelaste jõhker agressioon, eirates sealjuures täielikult inimelusid.

«Ebapiisavalt koolitatud, halvasti juhitud, halvasti varustatud Vene väed alustavad hoolimatuid frontaalrünnakuid, milles saab surma sadu inimesi päevas. Maailmale on ilmne ja Putinile peaks olema ilmne, et Venemaa poliitilised eesmärgid pole seda sõda jätkates enam saavutatavad. Putin saab sõja peatada ja ta saab seda teha täna. Ja ta peab seda tegema,» rääkis kindral.

Milley rõhutas, et ukrainlased on vabad ega alistu kunagi võitluses vabaks jäämise nimel.

USA kaitseminister Lloyd Austin teatas kontaktrühma kohtumisel Ukraina õhutõrje tugevdamisele pühendunud riikide arvu suurenemisest.

Agentuuri Unian korrespondendi andmetel ütles Austin Ukraina kaitseküsimuste kontaktrühma veebikohtumise alguses: «Venemaa jõhkrate õhurünnakute tõttu kasvab endiselt ka õhutõrjevõimet pakkuvate riikide arv.»

Kaitseministri sõnul teatasid eelmisel Ramsteini kohtumisel veebruaris Itaalia ja Prantsusmaa, et saadavad Ukrainale õhutõrje raketisüsteemi SAMP/T Mamba.

«USA, Saksamaa ja Holland on võtnud kohustuse saata Patrioti süsteeme ja paljud teised riigid saadavad lähimaa õhutõrjesüsteeme. Kanada ja Saksamaa saadavad keskmaa õhutõrjesüsteeme, nagu NASAMS ja IRIS-T,» sõnas Austin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles