NÄDALA PERSOON Andres Puustusmaa: kes on Eestis putinist – paki asjad ja kao minema! (10)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Andres Puustusmaa Draamateatris Tõnu Kargi ja Taavi Teplenkovi garderoobis. Oma garderoobi tal pole, sest ta on teatris külalisnäitleja.
Andres Puustusmaa Draamateatris Tõnu Kargi ja Taavi Teplenkovi garderoobis. Oma garderoobi tal pole, sest ta on teatris külalisnäitleja. Foto: Tairo Lutter

Täpselt aasta pärast seda, kui näitleja ja lavastaja Andres Puustusmaa oli jõudnud Ukrainale kallale tunginud Venemaalt tagasi Eestisse, ning kolm päeva pärast seda, kui märtsi algul jõudis Draamateatris lavale tema näopildiga reklaamitud tükk «12 vihast meest», rääkis ta Postimehele, kuidas on möödunud üks tema elu keerulisemaid ja raskemaid aegu.

Vestlus, mis veeres paratamatult Puustusmaa (51) läbielamistele putinismiga nakatunud Venemaal, toimus Draamateatris Tõnu Kargi ja Taavi Teplenkovi garderoobis, sest sinna on külalisnäitleja kostile võetud.

Mille üle «12 vihast meest», mis räägib kohtupidamisest 1950. aastate Ameerikas, teid kõige rohkem mõtlema on pannud?

Kuivõrd provokatiivsed saame üksteise vastu olla. See vahel ehmatab ja enne [riigikogu] valimisi hakkas ka hirmutama. Me elame ühes kohas, meil on üks kultuuriruum – kuidas on see võimalik? Ma saan aru, et see toimub Venemaal, kus on õnnetud idikad.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles