Zelenskõi rääkis heategevusplatvormi United24 kaudu kogutud summadest

BNS
Copy
President Volodõmõr Zelenskõi.
President Volodõmõr Zelenskõi. Foto: president.gov.ua/Unian

President Volodõmõr Zelenskõi rääkis heategevusplatvormi United24 kaudu Ukrainale kogutud summadest, mis on ületanud 300 miljoni USA dollari, edastas pühapäeval ukrainlaste uudistekanal Unian.

President märkis seda õhtuses videosõnumis, kus täpsustas, et projektis osales väga palju inimesi ja ettevõtteid erinevatest maailma paikadest.

«Nendel päevadel on meie heategevusplatvorm United24 ületanud 300 miljoni USA dollari piiri. Inimestelt üle kogu maailma ehk rohkem kui sajast riigist ning tuhandetelt ja tuhandetelt annetajatelt. Tavalised inimesed ja eraettevõtted, kes aitavad meie sõjaväele droone osta, hankida kiirabiautosid, remontida haiglaid ja infrastruktuuri,» rääkis riigipea.

Zelenskõi hinnangul näitab see et maailm mõistab toimuvat ja näeb, kui vapralt ja õilsalt ukrainlased võitlevad.

«Ja seepärast õnnestub meil mobiliseerida nii juhtivate riikide kui ka miljardite inimsüdamete toetus üle maailma. Aitäh kõigile, kes usuvad Ukrainasse ja kes aitavad meil julgeolekut taastada,» ütles riigipea.

Unian tõi välja, et 5. mail 2022. aastal käivitas president projekti United24 Ukraina toetamiseks. Heategevusplatvorm loodi raha kogumiseks kiireloomuliste vajaduste ja projektide jaoks, mis aitavad Ukraina riigil ellu jääda võitluses Vene agressori vastu. Projekti esindajate hulgas on palju tuntud inimesi kõikjalt maailmast, kelle seas teadlasi, muusikuid, sportlasi, filmitegelasi, poliitikuid ja näitlejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles