Linnavalitsus autasustas Tallinna loomaaia direktorit raemedaliga

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tiit Maran ja Vladimir Svet.
Tiit Maran ja Vladimir Svet. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinna linnavalitsus otsustas anda Tallinna raemedali loomaaia direktorile Tiit Maranile pikaajalise ja pühendunud töö eest Tallinna loomaaia juhtimisel.

Abilinnapea Vladimir Svet märkis raemedalit üle andes, et Tiit Marani panust loomade heaolu tagamisel ja loodushariduse edendamisel on raske üle hinnata. «Loomaaed on Tallinna maamärk samamoodi nagu vanalinn, aga ühtlasi ka mitmekesiste funktsioonidega linnaasutus. Loomaaed peab korraga kandma hoolt sadade loomaliikide eest, tegelema teaduse ja rahvusvahelise koostööga ning jagama oma töö tulemusi tallinlaste ja teiste külastajatega. Need on väga mitmekesised ja keerulised ülesanded. Tiit Marani eestvedamisel on alustatud uute ekspositsioonialade rajamisega, mida nii linlased kui meie külalised peagi nautida saavad,» lausus Svet.

Tiit Maran on töötanud Tallinna loomaaias erinevatel ametikohtadel alates 1983. aastast. Maran on olnud ametis nii teadussekretäri kui ka teadusliku liigikaitse labori juhatajana ning seejärel 2016. aastast direktorina. Loodushoiu ja keskkonnahariduse pühendunud eestseisjana on ta saavutanud ohustatud liigi Euroopa naaritsa säilimise ja taastamise looduses. Loomaaia direktorina keskendus ta loomade heaolu, loodushariduse, uute ekspositsioonide ja rahvusvahelise koostöö arendamisele. Äsjastel valimistel pääses Maran sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideerides riigikokku.

Raemedal anti Tiit Maranile pidulikult üle täna Tallinna loomaaia loodushariduskeskuses. Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule tunnustusena linnale osutatud teenete või silmapaistvate saavutuste eest. Alates 2004. aastast välja antava raemedali on seni pälvinud 90 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles