Sotsid ja Eesti 200 saavad võrdselt ministriportfelle (39)

Postimees
Copy
Koalitsioonikõneluste pressikonverentsil astusid 17. märtsil ajakirjanike ette Kaja Kallas (Reformierakond), Lauri Läänemets (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja Lauri Hussar (Eesti 200).
Koalitsioonikõneluste pressikonverentsil astusid 17. märtsil ajakirjanike ette Kaja Kallas (Reformierakond), Lauri Läänemets (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja Lauri Hussar (Eesti 200). Foto: Sander Ilvest

Ehkki koalitsioonilepe on valmis, tutvustatakse seda ametlikult laupäeval. Poliitikud on siin-seal andnud kinnitusi, et maksutõus tuleb. 

Reformierakond saab seitse portfelli ning sotsid ja Eesti 200 kumbki kolm ministrikohta. Senine siseminister Lauri Läänemets (SDE) kirjutas erakonna siselisti, et neile kuulub loodavas valitsuses terviseministri, regionaalministri ja siseministri portfell ning muu hulgas kolme komisjoni esimehe koht. 

Samas jääb ministrikohti varasemast vähemaks ning mõni ministeerium saab uue nime ja uue korralduse. «Tuleb kliimaministeerium, regionaalarenguministeerium ja üks tugev IT- ja majandusministeerium,» loetles Läänemets ERRile

Nagu juba varemgi kõlanud, on maksutõus kindel. «See koalitsioon ei ole sotside jaoks ainult rõõmu täis. Tuleb teha raskeid otsuseid, mis on meile kas ideoloogiliselt keerulised või rasked, nagu maksutõusud. Samas teisalt leppisime kokku, et teeme inimeste põhiõiguste paketist ära maksimumi,» kirjutas Läänemets erakonnakaaslastele ja lisas: «Vähendame metsaraiet, seisame puhtama looduse ja energeetika eest.»

Samuti saavad sotsid oodatud alampalga tõusu, kuid Läänemetsa sõnul veidi teisel viisil, kui algul plaanitud. 

Laupäeva keskpäeval toimuvad erakondade volikogud, kus antakse koalitsioonileppele heakskiit. Kell 16 algaval pressikonverentsil tutvustatakse leppe sisu täpsemalt.  

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles