PORTO FRANCO Kohtunik riigiprokurörile: ei tea, kui palju seal sellist materjali on, millest kohtul abi oleks

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Porto Franco kohtuasi Harju maakohtus.
Porto Franco kohtuasi Harju maakohtus. Foto: Eero Vabamägi

Porto Franco istungipäeval kuulati üle Hillar Tederi poeg Rauno Teder, kes on osaühingu Porto Franco juhatuse esimees. Kaitsjad ja kohtunik heitsid riigiprokurör Taavi Pernile ette, et too küsib ebaolulisi küsimusi.

Esmaspäevasel istungil kuulati tunnistajana üle süüdistatava Hillar Tederi poeg Rauno Teder, kes on osaühingu Porto Franco juhatuse liige ja üks kolmest lõplikust kasusaajast. Hillar Tederit kohtusaalis kohal ei olnud.

Istungil selgitas Teder küsimustele vastates oma suhteid isa Hillar Tederiga ning seda, kuidas too puutub Porto Francosse. Hillar Teder ei kuulu praegu Porto Franco juhatusse, ei ole ettevõttes osanik ega kuulu ka selle nõukokku. Nõukogu liige oli ta ettevõtte algusaegadel, kuid siis loobus sellest kohast. Rauno Teder kinnitas kohtus korduvalt, et Hillar Teder ei osale ettevõtte otsuste tegemises, kuid on pojale nõuandjana abiks olnud. Samuti on Hillar Teder seotud ühe Porto Francole antud laenuga, sest hoiab laenuandjaga suhteid. Rauno Tederi sõnul on laenuandja Venemaalt pärit ärimees, keda omavahelises vestluses hüütakse Kalameheks, kuna tema põhiline äri on kala- ja mereandide püük ja müük.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles