Ukraina president kohtus teiste seas Suurbritannia miljardäriga

BNS
Copy
Volodõmõr Zelenskõi koos Richard Bransoniga Kiievis.
Volodõmõr Zelenskõi koos Richard Bransoniga Kiievis. Foto: Ukrainian Presidential Press Service/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tegi esmaspäeva õhtul kokkuvõtte päevastest diplomaatilistest jõupingutustest, mille käigus rääkis Iraagi peaministri Mohamed Shia al-Sudani, Kreeka peaministri Kyriákos Mitsotákise ja Suurbritannia miljardäri Richard Bransoniga, edastas uudistekanal Unian.

Õhtuses pöördumises ukrainlastele ütles president, et jätkab Ukraina välispoliitiliste võimaluste laiendamist.

«Leppisime täna Iraagi peaministriga kokku meie riikidevaheliste suhete elavdamiseks. Teavitasin peaministrit meie jõupingutustest Ukrainas rahu ja terviklikkuse taastamiseks ning eelkõige meie rahuvalemist. Ja ma olen selle valmisoleku eest tänulik, et tõepoolest otsitakse, kuidas meie koostööd tugevamaks muuta,» ütles Zelenskõi.

Riigipea rääkis, et vestles ka Kreeka peaministriga peamiselt seniste kõnede teemal.

«Kreeka valitsusjuht rääkis julgeolekuolukorrast laiemalt ning meie ühisest tegevusest rahu taastamise ja inimeste kaitsmise nimel. Tänan Kreekat valmisoleku eest jätkata senist koostööd ja liikuda koos rohkema poole,» lisas Zelenskõi.

President kohtus esmaspäeval Kiievis ühtlasi kuulsa Suurbritannia ärimehe ja Ukraina kauaaegse sõbra Richard Bransoniga.

«Ta on meid toetanud juba 2014. aastast – nii sõnas kui ka konkreetses töös. Nüüd otsustas ta liituda heategevusplatvormi United24 saadikute meeskonnaga. Aitäh selle eest!» märkis Zelenskõi.

«Arutasime põhjalikult, kuidas saab härra Bransoni globaalne mõju aidata meie riigi ülesehitamisel, meie haridusasutuste taastamisel, tehnoloogilise abi kaasamisel Ukrainale ja eelkõige humanitaardemineerimise läbiviimisel,» täpsustas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles