Helme tahab riigikogu esimehe valimise vastu kohtusse minna (9)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikute silmis oli riigikogu esimehe Lauri Hussari (Eesti 200) kandidatuuri ülesseadmine ebaseaduslik. 

«Põhimõtteliselt meil see soov on,» vastas erakonna juht Martin Helme küsimusele, kas riigikohtusse pöördumine on kindel või pelgalt aruteluks. «Käime advokaatidega ja arutame, mis see kaebealus täpselt on ja mis see perspektiiv on.»

EKRE soov kohtusse minna tekkis esmaspäevasel riigikogu istungil, kui valiti riigikogu esimeest ja aseesimehi. Lauri Hussari (Eesti 200) kandidaadiks esitanud Marek Reinaas (Eesti 200) ütles, et seab kolleegi üles Eesti 200 fraktsiooni nimel. 

Riigikogu uue juhatuse pressikonverents.
Riigikogu uue juhatuse pressikonverents. Foto: Sander Ilvest

Kuigi kirjalikus dokumendis seadis Reinaas Hussari üles isiklikult, siis just tema suulisele lausele, et ta esitab Hussari «Eesti 200 fraktsiooni nimel» hakkasid EKRE saadikud vastu vaidlema – fraktsiooni ametlikult veel pole. 

Endine riigikogu esimees Henn Põlluaas (EKRE) leidis, et sellega rikuti töökorraseadust. Esitan protesti esimeeste valimiste tulemuste kohta, rikuti töökorra seadust. «Meil on nüüd kaks konkureerivat dokumenti. Stenogrammist ei saa mööda vaadata. Ma paluksin tühistada riigikogu esimeeste valimistulemused,» ütles ta istungil. 

Tulemused siiski arvestati loetuks. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles