Viimsi vallavolikogu valib Lauri Hussari asemele uue juhi

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lauri Hussar
Lauri Hussar Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimeheks valitud Lauri Hussar esitas taotluse peatada enda volitused Viimsi vallavolikogus. Ühtlasi taandub ta ka Viimsi vallavolikogu esimehe ametist.

Eile allkirjastas Viimsi vallasekretär ja valimiskomisjoni esimees Leevi Laever riigikogu esimeheks valitud Lauri Hussari (Eesti 200) liikmevolituste peatamise ja asendusliikme määramise otsuse.

Vallasektretäri sõnul toimub nüüd esimesel võimalusel volikogu esimehe valimine ja vallavolikogu liikmeks saab asendusliikmena Anneli Laines-Ensling. Vallavolikogu aseesimeestena jätkavad Jan Trei (Isamaa) ja Pille Petersoo (Vali Viimsi).

Hussar ütles, et viimased poolteist aastat, mil ta on olnud Viimsi vallavolikogu esimees, on valla jaoks edukad ja töised. «Oleme suutnud algatada valla uue üldplaneeringu, mis korrastab kogu Viimsi kinnisvaraarendust. Sama oluliseks pean meie elukeskkonda parandavaid ja rohealasid juurde loovaid otsuseid,» loetles Hussar. Vähetähtsaks ei pea ta ka Viimsi kultuurielu arengut.

Hussar sai Viimsi vallavolikogu esimeheks 2021. aasta sügisel peale kohalikke valimisi. Tema volitused vallavolikogu liikmena lõppesid 11. aprillil 2023. Uus esimees valitakse Viimsi vallavolikogule esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles