Zelenskõi jagas oma ootusi Ramsteini kohtumisele

BNS
Copy
Ukraina sõdurid Bahmuti lähedal.
Ukraina sõdurid Bahmuti lähedal. Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tegi teatavaks Ukraina ootused 21. aprillil toimuvale Ukraina kaitse kontaktrühma järgmisele kohtumisele, edastas teisipäeval ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Me valmistume järgmiseks kohtumiseks Ramsteini formaadis,» sõnas Zelenskõi igaõhtuses pöördumises ukrainlastele.

Riigipea tõi välja, et on pidanud terve rea asjakohaseid ettevalmistavaid kohtumisi.

«Ja me ootame sealt kindlaid otsuseid, mis vastavad vajadustele ja väljavaadetele lahinguväljal. Üsna ambitsioonikad väljavaated, mida me läheme saavutama kogu oma jõuga. Ja me läheme neid saavutama mitte ainult iseendale, mitte ainult Ukrainale, vaid kogu meie sõjalisele koalitsioonile,» rõhutas Zelenskõi.

Riigipea toonitas, et Vene agressor peab kaotama.

«Ja see on meie ühine kohustus partneritega – võita rohkem aega rahu jaoks ehk olla praegu võimalikult aktiivne relvade ja laskemoona varustamisel, et kiirendada meie ühist võitu,» jätkas president.

Riigipea lisas, et kirjutas alla Ukraina sõdurite riiklike autasude andmise määrusele. Autasud said 127 Ukraina relvajõudude sõdurit, kellest 68 postuumselt.

«Seda on väga oluline mõista: iga kord, kui kuuleme, et lubatud relvatarne hilineb ja iga kord, kui tekib kahtlus Ukrainale antavate relvatüüpide, laskekauguse või muude kvaliteedinäitajate suhtes – iga kord tähendab see, et Ukraina sõdurid annavad oma elu, et oleks aega. Aega, mis kulub veenmisele, et vajalike relvade tarnimine ikka toimuks,» rääkis Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles