Eelmine valitsus jättis piirivalvurite kodude saatuse õhku rippuma (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kopli poolsaare serval elavad endised piirivalvurid, kellel riik ei laskunud oma ametikortereid erastada.
Kopli poolsaare serval elavad endised piirivalvurid, kellel riik ei laskunud oma ametikortereid erastada. Foto: Taavi Sepp

Peaminister Kaja Kallas (RE) keeldus eelmise valit­suse juhina valitsuse tasandil arutamast Tallinnas Neeme 50 elavate endiste piiri­valvurite kodude probleemi, kes elavad nüüd erakinnistul, mille riik maha müüs.

Neeme tänaval on Nõukogude Liidu piirivalvelt üle võetud ametikorterites aastakümneid elanud Peeter Klausen ja Ago Aalde, kellele riik lubas, et nad saavad oma elamispinnad erastada. Postimees on varem kirjutanud sellest, kuidas kusagil bürokraatlikes keerdkäikudes läks see lubadus kaduma ja siseministeerium andis nende elamud Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) üle juba ilma selle klauslita.

RKAS üritas maa väärtust suurendada detailplaneeringu abil, kuid Tallinna linn pani riigikaitsemaa sihtotstarbe muutmisele käe ette ja nii müüs RKAS selle Toonart Rääskile kuuluvale aktsiaseltsile Landeste.

Landeste esindajad on esitanud piirivalvuritele nõudmise elamispinnad 16. maiks vabastada. Seda nõudmist ei kavatse täita ei Aalde ega Klausen ega ka sealsamas krundil asuvat kolmandat maja kasutav veel ühe endise piirivalvuri perekond.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles