Raasiku vallavanem Raul Siem: kogu vald on šokis (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Raul Siem
Raul Siem Foto: Sander Ilvest

Raasiku vallas Arukülas tappis 18-aastane noormees täna öösel 19-aastase nooruki. Vallavanem Raul Siem (EKRE) tõdes, et juhtunu on valda raputanud.

«Täpselt selliseid mõtteid nagu iga selline tragöödia. Mingeid teisi mõtteid see tekitada ei saagi,» vastas Siem Postimehe küsimusele, mis mõtteid juhtunu temas tekitas.

Ta lisas, et Raasiku vald on kogu aeg olnud väga turvaline elukeskkond. «Seetõttu selline sündmus oligi äärmiselt ootamatu. Need asjaolud, miks selline sündmus aset leidis, tuvastab politsei oma menetluse käigus. Aga vald tervikuna on muidugi selle sündmuse tõttu päris šokis. See oli ootamatu kõigi jaoks,» rääkis ta.

Tragöödia koolistaadionil

Politsei pidas täna, 30. aprillil kinni 18-aastase noormehe, keda kahtlustatakse 19-aastasele noormehele surmavate kehavigastuste tekitamises.

Täna südaöösel kell 00.14 anti häirekeskusele teada teadvuseta noormehest ja vigastatud neiust Harjumaal Aruküla alevikus koolistaadionil. Sündmuskohale jõudnud meedikud tuvastasid 19-aastase noormehe surma. 17-aastase tütarlapse viis kiirabi haiglasse ja tema elu ohus ei ole.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Madis Allaku sõnul vigastati esialgsetel andmetel 19-aastast noormeest ja 17-aastat neiut noaga. «Esmase info kohaselt viibis koolistaadionil viis noorukit, kes olid omavahel tuttavad. Politseipatrulli kohale jõudes oli staadionil neli noort – üks raskelt vigastatud noormees ja üks vigastatud neiu ning kaks noormeest, kes proovisid raskelt viga saanud noormehele ise kuni meedikute saabumiseni esmaabi anda. Paraku olid noormehe vigastused sedavõrd tõsised, et ta suri sündmuskohal,» ütles Allak.

Sama seltskonnaga koos olnud viienda nooruki, noormehe ja neiu vigastamises kahtlustatava 18-aastase noormehe, leidis koerapatrull kell 00.32 staadionist paar tänavat kaugemalt. «Noormees oli joobes ega allunud politsei korraldustele ning tema kinnipidamiseks tuli kasutada sundi,» sõnas Allak.

Postimehele teadaolevalt oli tapetud noormees pärit Kehrast ning ta hukkus kaela saadud noalöögi tagajärjel.

18-aastane noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu üksikasjad selgitab alustatud kriminaalmenetlus. Menetlust viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles