Riigikogu ei jõudnud üheksatunnisel istungil töönädala päevakorra kinnitamiseni (2)

Postimees
Copy
Uue riigikogu koosseisu täiskogu istung 11. aprillil
Uue riigikogu koosseisu täiskogu istung 11. aprillil Foto: Tairo Lutter

Riigikogu tänasel istungil ei jõutud töönädala päevakorra kinnitamiseni, sest Riigikogu liikmed kasutasid võimalust tulenevalt Riigikogu kodu – ja töökorra seadusest anda istungi algul üle arupärimisi ja eelnõusid niipalju kui soovivad. 

Kokku anti üle 63 eelnõu ja esitati 64 arupärimist. Lisaks oli arvukalt protseduurilisi küsimusi. Selleks kulus aega kella kolmest päeval kuni südaööni, mil lõppes istungi tööaeg.

Istungi mitu tundi kestnud rakendamise järel pöördus Tanel Kiik istungi juhataja poole, milles ta selgitas tekkinud olukorda: «Tulenevalt asjaolust, et kogu parlamendisaal on tõenäoliselt aru saanud, et tänane istung kestab kaua ja Riigikogu opositsioon annab endast parima, et pidurduda peretoetuste kärbet, tehes seda muu hulgas läbi arupärimiste, eelnõude ja muude võimalike materjalide üleandmise, siis kas sellest tulenevalt ei oleks mõistlik leppida kokku, et Vabariigi Valitsuse esindaja tuleb tagasi mõnel teisel päeval, kui parasjagu Riigikogus ei toimu obstruktsiooni? Saab vahepeal Riigikogu oma tööd rahulikult jätkata ning meil ei ole vaja neid protseduurilisi küsimusi veel kümnete kaupa siin arutada.»

Tekkinud olukorda arutas ka vahepeal kokku kutsutud Riigikogu vanematekogu, kes pidas nõu pooleteise tunni jooksul. Riigikogu istungit juhatanud Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi iseloomustas toimunud arutelu: «Koosolek toimus konstruktiivses õhkkonnas. Otsuseid vastu ei võetud.»

Pärast vanematekogu koosolekut jätkati samas vaimus eelnõude üleandmist ja arupärimiste esitamist.

Riigikogu esmaspäevase istungi tööaeg lõppes kell 23.59.

Riigikogu teisipäevane istung algab kell 10. See algab istungi rakendamisega, kus on jälle võimalik anda üle eelnõusid ja esitada arupärimisi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles