Tanel Kiik: opositsioon jätkab peretoetuste kärpimise takistamist (4)

BNS
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Tairo Lutter

Riigikogu opositsioon jätkab teisipäeval koalitsiooni teerullipoliitika pidurdamist, et takistada lasterikaste perede toetuste vähendamist, kinnitab Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik.

«Esmaspäevane istung ja riigikogu vanematekogu arutelu tõestasid, et koalitsioon ei ole valmis mingiteks järeleandmisteks oma poliitika läbisurumisel. Mitme samaaegse kriisi ajal laste ja perede kindlustunde vähendamine on aga vastuvõetamatu,» märkis Kiik. «Keerulistel aegadel vajame usaldusväärset ja läbimõeldud rahvastikupoliitikat, mistõttu tuleks valitsusel täielikult loobuda peretoetuste kärpimise plaanist.»

Tanel Kiige sõnul seisab opositsioon ühiselt vastu ka kavandatavatele maksutõusudele, mis on seotud üheks kobareelnõuks ehk välistatud on sisuline arutelu. «Me ei ole nõus sellega, et maksutõusud vähendavad eelkõige eakate, madalapalgaliste ja keskmise sissetulekuga inimeste toimetulekut ning jätavad rohkem raha kätte jõukamatele. Samuti halvendavad maksutõusud Eesti ettevõtete konkurentsivõimet rahvusvahelisel turul,» kritiseeris Kiik.

«Riigikogule üle antud peretoetuste kärpimise eelnõu ja kavandatavad maksutõusud tuleb menetlusest tagasi võtta, sest valitsuserakonnad ei ole taolisteks muudatusteks valijatelt mandaati küsinud ega saanud,» rõhutas Kiik.

Esmaspäeval takistas opositsioon edukalt peretoetuste seaduse muutmise arutelu algust, esitades kümned arupärimisi ja eelnõusid, mida vürtsitati veel rohkete protseduuriliste küsimustega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles