Johanna-Maria Lehtme lahkub riigikogust (49)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Johanna-Maria Lehtme.
Johanna-Maria Lehtme. Foto: Tairo Lutter

Seoses rahakasutuse kohta alustatud kriminaalmenetlusega MTÜ Slava Ukraini juhatusest tagasi kutsutud Johanna-Maria Lehtme lahkub riigikogu liikme kohalt.

«See on minu isiklik otsus. Riigikogu liikmena oleksin jätkuvalt avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all, mis ei võimaldaks tõe jaluleseadmist ega õiglast uurimist. Tahan ka säästa erakonda, mis on sattunud teenimatult avalikkuse väga suure surve alla,» lausus Lehtme pressiteate vahendusel.

Ta ei soovi anda hinnangut talle esitatud süüdistustele, kuid kinnitas jätkuvalt, et annab enda ammendavad vastused õiguskaitseorganite algatatud menetlustes.

Johanna-Maria Lehtme ei ole erakonna Eesti 200 liige, tema asemel tuleb Eesti 200 fraktsiooni Züleyxa Izmailova.

Vähem kui paari tunni pärast kommenteerib Lehtme lahkumist ka Eesti 200 esimees Lauri Hussar.

Tänases Postimehes ilmus intervjuu MTÜ Slava Ukraini Ukraina partnerfirma IC Constructions endise juht Oleksandr Tšernov, kes Slava Ukraini nõukogule väidetavast annetusraha kuritarvitusest teada andis. Tšernov rääkis muu hulgas intervjuus, kuidas Lehtme kotiga sularaha Ukrainast välja viis. Eesti Ekspress kirjutas täna, et Lehtme endine tööandja süüdistab naist ettevõttest varastamises.

Riigiprokuratuur alustas 9. mail kriminaalmenetlust, et uurida MTÜ Slava Ukraini Ukraina toetuseks kogutud raha kasutamist. Kriminaalmenetlust alustati omastamist käsitleva paragrahvi järgi. 8. mail selgus, et annetusskandaaliga üles kerkinud kahtlusi uurib ka Ukraina.

Eestis ja Ukrainas algatatud kriminaalmenetluste tõttu kutsuti 9. mai õhtul MTÜ Slava Ukraini nõukogu Johanna-Maria Lehtme uurimise ajaks juhatusest tagasi.

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles