INTERVJUU Kristina Kallas: opositsioon on pettunud valimistulemustes ja üritab kehtestada vähemuse võimu (14)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
"Eestikeelsele õppele ülemineku eest vastutava ministri (Kristina Kallas) sõnad tekitavad pehmelt öeldes pettumust," leiab arvamusloo autor Andre Hanimägi (KE).
"Eestikeelsele õppele ülemineku eest vastutava ministri (Kristina Kallas) sõnad tekitavad pehmelt öeldes pettumust," leiab arvamusloo autor Andre Hanimägi (KE). Foto: Eero Vabamägi

Märtsis ametisse asunud Reformierakonna, SDE ja Eesti 200 valitsus ei saanud sadat kriitikavaba päeva, selle asemel anti sada kriitikapiitsa. Räägime vastse haridus- ja teadusministri Kristina Kallasega suurest konfliktist riigikogus ja valitsuse kärpeotsustest ja teeme juttu ka õpetajate palgast, vene kooli reformist ja lõimumisest.

Eesti 200 rääkis enne valimisi, et pooldab konstruktiivset poliitilist kultuuri. Nüüd peab Eesti 200 juht ja riigikogu esimees Lauri Hussar riigikogus opositsiooni protseduurilistest küsimustest ja teistest blokeerivatest tegevustest üle sõitma – väljastpoolt vaadates tundub see päris jõuline. Kas ei teki vastuolu sõnade ja tegude vahel?

Olukord riigikogus on ju täiesti erakordne, see ei ole obstruktsioon senises tähenduses. Seni on obstruktsiooni tehtud mingi konkreetse seaduseelnõu pidurdamiseks, aga nüüd toimuv pidurdab kogu riigikogu ja osaliselt ka valitsuse tööd. Sisuliselt on riigikogu ja valitsus võetud pantvangi mingi tehnilise nipiga.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles