Opositsioon nõuab riigikohtult parlamendi kahe päeva otsuste tühistamist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tanel Kiik, Martin Helme ja Helir-Valdor Seeder teatasid riigikohtusse pöördumisest 17. mail korraldatud pressikonverentsil. 
Tanel Kiik, Martin Helme ja Helir-Valdor Seeder teatasid riigikohtusse pöördumisest 17. mail korraldatud pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Vandeadvokaat Paul Keres saatis neljapäeval opositsioonierakondade esindajana riigikohtule kaebuse, milles taotleb 15. ja 16. mai otsuste kehtetuks tunnistamist.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), Keskerakond ja Isamaa leiavad, et koalitsioon rikkus neil päevadel opositsiooni töötõkestust katkestades jämedalt riigikogu töö- ja kodukorra seadust.

Keres ütles neljapäeva pärastlõunal Postimehele, et tal on tarvis veel üks tehniline küsimus ära lahendada ja siis läheb kaebus riigikohtu poole teele. «Täna on viimane päev, kui seda teha saab, täna tuleb see kaebus kindlasti ära saata,» üles Keres neljapäeval.

Kaebust ennast ei jaga Keres ja opositsioon avalikkusega enne, kui riigikohus pole seda arutanud. Tema sõnul on riigikohtu otsus pärast selle langetamist avalik ja kõik saavad sellega tutvuda.

Keres ei osanud öelda, millal opositsiooni kaebus lahenduse võiks leida. «Kaebuse edasise menetluskäigu määrab riigikohus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles