Kodutute turvakodu Saaremaal paneb uksele sõrmejäljelugeja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejälgede lugeja.
Sõrmejälgede lugeja. Foto: AP / Scanpix

Kuressaares Kopli tänaval asuv sotsiaalse rehabilitatsiooni keskus plaanib veebruari lõpuks paigaldada hoonele uue ukse koos läbipääsusüsteemiga, mis võimaldaks ust avada ka sõrmejälje järgi.


Uus läbipääsusüsteem võimaldaks ust avada ka uksekaardi või õige koodi sisestamisega, kuid keskuse juhi Ivo Käsu sõnul on nende klientuuri arvestades sõrmejäljelugeja kõige toimivam, kirjutas Oma Saar.

«Teised variandid on uksekaardid või koodid, mida saab ära kaotada või unustada,» ütles Käsk.

Läbipääsusüsteemi uuendamise põhjuseks on valvurite öise töö ümberkorraldamise vajadus.

«Me ei saa eelarveliselt piisavalt raha, et valveid katta,» tõdes Käsk. Praegu keskuses päevasel ajal valvurit ei ole ning uks on lahti.

Pärast kaamerate paigaldamist ei ole eriliseks probleemiks ka võõra rahva käimine keskuses, kuigi üksjagu neid seal sisse-välja liigub. Uue süsteemiga muutub inimeste liikumine kergemini kontrollitavaks ja registreeritavaks, sest arvutiga ühendatud süsteem registreerib kõik käimised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles