Kümned tuhanded avaldasid Pariisis toetust vasakpoolsete kandidaadile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Luc Melenchoni toetaja täna Pariisis toimunud meeleavaldusel.
Jean-Luc Melenchoni toetaja täna Pariisis toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded inimesed avaldasid täna Pariisis toetust vasakpoolsete presidendikandidaadile Jean-Luc Melenchonile, kelle ootamatu tõus arvamusküsitlustes on Prantsusmaa valimiskampaanias kaarte seganud.

Vasakparteide koalitsiooni esindav Melenchon on muutunud tähtsaks teguriks valimiste eel, kus soosikustaatuses sotsialist Francois Hollande on kaotamas oma positsioone ametisolevale riigipeale Nicolas Sarkozyle.

Tema vihased rünnakud rikaste, Prantsuse eliidi ja kärpemeetmete aadressil on tõstnud tema toetuse üle sümboolse kümne protsendi, mida on neli protsenti rohkem kui aasta alguses. Valimisteni esimese vooruni on aega veel vaid viis nädalat.

Kümned tuhanded inimesed sammusid Vasakrinde ja kompartei lippude lehvides läbi Pariisi kesklinna. Korraldajate sõnul osales üle 100.000 inimese meeleavaldusel, mis korraldati 1871. aasta Pariisi Kommuuni ülestõusu aastapäeval ja mis lõppes Melenchoni kõnega Bastille' väljakul.

60-aastane Melenchon on endine sotsialistist minister, kes 2008. aastal parteist lahku lõi ja oma erakonna asutas, 2009. aastal valiti ta Euroopa Parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles