Tallinna linn ei teadnud midagi Lasnamäe lasteaiadirektori kriminaaluurimisest

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinna linnavalitsuse hoone.
Tallinna linnavalitsuse hoone. Foto: Peeter Langovits

Seda, et prokuratuur on algatanud ühe Tallinna lasteaia ja selle direktoriga seoses kriminaalmenetluse, kuulsid linnajuhid Postimehelt. Täpsemaks ülevaateks pöördutakse nüüd prokuratuuri. 

Kolmapäeval kirjutas Postimees, et lapsevanematel on aastate jooksul tekkinud kahtlused, et Lasnamäel Pae ja Muhu lastaeada juhtiv direktor on tegutsenud omakasu eesmärgil. Prokuratuur kinnitas, et avalduse põhjal on algatatud kriminaalmenetlus, kuid kuna tõendite kogumine on algusjärgus, ei saa nad muud lisada. 

Ehkki kirjavahetustest nähtub, et Tallinna linna ametnikud, nende seas ka mõned linnavolikogu liikmed, endine abilinnapea ja vähemalt üks haridusameti töötaja, olid nende kahtlustega juba mitu aastat tagasi kursis, ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) kolmapäeval, et kuulis juhtumist alles äsja. 

Varasemale teadmatusele viitas ka haridusameti kommunikatsiooni peaspetsialist Pirgit Pedaja ning linna õigusteenistuse nõuete osakonna juhataja Terje Krais.

«Saan Tallinna linna nimel kinnitada, et väidetavast kriminaalasja algatamisest sai Tallinna linn teada meedia vahendusel. Meil ei ole infot selle kohta, millega seoses see kriminaalasi algatati ja asja sisust ülevaate saamiseks pöördume me prokuratuuri poole,» sõnas Krais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles