Esmaspäev tuleb päikseline ja sajuta

BNS
Copy
Tänavu on puhkenud tõeline õitemeri nii koduaedades kui ka metsikus looduses. Tartus Võru tänaval õitsevad korraga õunapuud ja sirelid
Tänavu on puhkenud tõeline õitemeri nii koduaedades kui ka metsikus looduses. Tartus Võru tänaval õitsevad korraga õunapuud ja sirelid Foto: Margus Ansu

Läänemere kohale kujuneb esmaspäevaks kõrgrõhkkond ja kuigi samal ajal püsib Venemaa põhjaaladel aktiivsena madalrõhkkond, on taevas Eesti kohal võrdlemisi pilvitu ja vihmasadu pole oodata.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Enne keskööd võib sadada Ida-Eestis üksikutes kohtades hoovihma. Paiguti tekib udu. Puhub läänekaare tuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 3–8, rannikul kuni 10 kraadi. Maapinnal võib termomeetrinäit kohati nullkraadi lähedale langeda.

Peipsi järvel puhub läänekaare tuul 4–10 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Öö hakul võib sadada kohati hoovihma. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 7–10 kraadi.

Esmaspäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3–9, puhanguti 13, põhjarannikul kuni 15 m/s. Sooja on 12–18 kraadi.

Peipsi järvel puhub lääne- ja edelatuul 5–10 m/s. Lainekõrgus on 0,4–0,9 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 14–16 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles