Kriminaalmenetlusega seotud lasteaia vanemad astusid direktori kaitseks välja

Copy
Tallinna Pae lasteaed
Tallinna Pae lasteaed Foto: Madis Veltman

Ajal, kui prokuratuur algatas avalduse põhjal kriminaalmenetluse, avaldavad 51 lapsevanemat oma avalikus kirjas umbusku, justkui Pae lasteaia direktor Juulia Djomina oleks pettusega hakkama saanud. 

Aastate jooksul on väidetavalt pea 50 000 euro väärtuses lasteaia köögitehnikat sealt maha kantud, tehnikaostudel on väidetavalt eelistatud lähedase firmat ning muu hulgas olevat lasteaias varem tööd saanud direktori ema, õde ja tütar, loetles Postimees varem. Kirjavahetuste ja kahe lasteaiaga seotud allika jutu järgi heidetakse kahte lasteaeda juhtivale Djominale ette möödapanekuid, mida on laidetud ka linna tasandilt.

Ehkki Djomina on kommentaarivõimalusest seni loobunud, saatsid lapsevanemad teisipäeval Rus.Postimehele venekeelse pöördumise, nimetades direktorit suurepäraseks juhiks.

«Juulia Djomina on meie hinnangul suurepärane Pae lasteaia juht. Ta teeb oma tööd kvaliteetselt ja vastutustundlikult. Pae lasteaia õpetajaskond on hästi haritud, korraldatud ja motiveeritud,» seisis avalikus kirjas, milles märgiti, et lapsevanemad ei näe märke ka kaadrivoolavusest ega massilisest koondamisest. 

Allakirjutanute hinnangul on Pae lasteaias toidu kvaliteet, lastevarustus, hoone tehniline seisukord väga heal tasemel. «Me ei näe pettuse ega varguse märke ega saa seda ka kinnitada.»

Üle paarikümne lapse ema-isa kirjeldusel on lastega korraldatud kõrgel tasemel pedagoogiline töö, sh eesti keele õpe, pidustused ja ekskursioonid. «Meie lapsed lähevad lasteaeda hea meelega ja oleme kindlad nende arengus selle õppeasutuse seinte vahel,» öeldakse pöördumises.

Prokuratuur algatas menetluse

Prokuratuur sai 22. mail avalduse, et toime võidi panna õigusrikkumine. Avalduses olnud informatsiooni analüüsimise järel otsustas prokuratuur, et selles on viited võimalikule kuriteole, mistõttu alustati asjaolude kontrollimiseks 29. mail kriminaalmenetlust toimingupiirangu rikkumise ning ametiisiku poolt vara omastamise paragrahvi alusel.

Djomina ise Postimehele teadaolevalt kahtlustust esialgu saanud pole. 

Tallinna linna sisekontroll oli paar aastat tagasi ühele Pae lasteaia lapsevanemale kauaoodatud vastuses tunnistanud, et võimalik korruptsioonimaik lasteaia tegemistes tõepoolest on.

«Järelevalve käigus ilmnesid õigusrikkumiste kahtlused. Vastab tõele, et lasteaia direktor on ametiisikuna teinud korduvalt toiminguid ja otsuseid korruptsioonivastase seaduse kohaselt temaga seotud isikute suhtes,» teatas sisekontrolör kirjas ning tänas inimest teatamise eest.

«Tallinna haridusametil, kelle haldusalas lasteaed tegutseb, tuleb kiiremas korras võtta tarvitusele meetmed. Vastava teabe oleme ametile edastanud. Hetkel võtab haridusamet lasteaia direktorilt täiendavad seletused ning otsustab edasise tegevuse lasteaia juhataja suhtes,» lubati toona, kuid teadaoleva info põhjal mingit menetlust siiski ei alustatud ja Djomina sai hiljem juurde veel teisegi, Muhu lasteaia juhatamise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles