EKRE andis ühele riigikogu liikmele hoiatuse koostöö eest Kremli-meelsetega (6)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
EKRE kongress Pärnu kontserdimajas algas
EKRE kongress Pärnu kontserdimajas algas Foto: Jüri Looring

EKRE aseesimees Henn Põlluaas vaagis Pärnus erakonna kongressil ka parteist väljaviskamiste juhtumit. Ühtlasi märkis ta, et juhatus andis hoiatuse ühele riigikogu liikmele, tõenäoliselt Kalle Grünthalile.

Märtsi lõpus ühendasid EKRE liige Kalle Grünthal ning venemeelse liikumise, nüüdse erakonna KOOS juhtfiguur Oleg Ivanov jõud, et võidelda koos ühise vaenlase ehk e-valimiste vastu.

Tõenäoliselt sellele viidates märkis ka Põlluaas oma kõnes, et nad tegid ühele riigikogu liikmele hoiatuse koostöö eest venemeelsetega.

Enne seda tegi Põlluaas laiema ülevaate erakonnaga liitumistest ja lahkujatest. Ta nentis, et kahetsusväärsel kombel on pahatihti paljud liitumisavaldused jäänud kuudeks laua peale seisma, kuigi kokkuvõttes on kõik soovijad saanud erakonnaga siiski liituda.

Ta meenutas, et aasta alguses pidi EKRE erakonnast välja heitma 90 seadusega pahuksis liiget. Mõningatel puhkudel on inimesed välja heidetud erakonna maine kahjustamise eest. Mitmel puhul on erakonna liikmed välja astunud protestina väljaheitmiste vastu. «Valus teema, sellest on ka ajakirjandus kinni hakanud,» tõdes Põlluaas. Ta lisas, et mõnele ringkondade tehtud väljaheitmise ettepanekule on erakonna keskjuhatus ka vastu hääletanud, kui argumendid pole olnud piisavalt ammendavad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles