HELIKLIPP «Ta enam nii ei tee!» Eakaga lubamatult käitunud hooldajal lubati esmalt tööd jätkata, kuid lõpuks siiski vallandati (7)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Tartu vaimse tervise hooldekeskuse eakate hooldusosakonnas on intsidente olnud varemgi, kuid neil puhkudel on töötajaga töösuhe lõpetatud. Foto on illustreeriv!
Tartu vaimse tervise hooldekeskuse eakate hooldusosakonnas on intsidente olnud varemgi, kuid neil puhkudel on töötajaga töösuhe lõpetatud. Foto on illustreeriv! Foto: Elmo Riig

Eaka peale karjumine, löömine või muul viisil ebaprofessionaalselt käitumine võiksid üldjuhul olla mõjuvad põhjused, et hooldaja sule sappa saaks, kuid mitte alati. Pääsetee lepingu lõpetamisest võib olla näiteks see, kui kolleegid kiidavad ja töötaja lubab, et enam nii ei tee.

Aprilli keskel külastas Aleksander (nimi muudetud) Tartu Vaimse Tervise Hooldekeskuse eakate hooldusosakonnas oma pereliiget, kui kuulis koridoris kõndides, et keegi karjub. Lähemale jõudes kuulis ta, kuidas hooldaja ühe vanahärra peale röökis ja samal ajal arvatavasti tema jalgu lõi, et talle mähkmeid jalga saada.

«Teavitasin juhatajat, kuid ta vestles personaliga ja sellega asi lõppes. Aga kallid inimesed, kas te teate, mis edasi võib juhtuda, ja miks jäetakse ametisse töötajad, kes tõstavad haigete vanurite vastu kätt? Mul süda valutab oma sugulase pärast, sest teda võidakse samamoodi kohelda,» sõnas Aleksander, kes intsidendi heli ka salvestas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles