Raplas hukkus autoga teelt välja sõitnud noormees (2)

Postimees
Copy
Raplas hukkus liiklusõnnetuses 19-aastane noormees
Raplas hukkus liiklusõnnetuses 19-aastane noormees Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Raplas juhtus neljapäeva varahommikul raske liiklusõnnetus, milles hukkus turvarihmaga kinnitamata 19-aastane mees.

Politsei sai õnnetusest teate kella 4.15 paiku hommikul. Õnnetus juhtus Rapla linnas Viljandi maanteel suunaga Türi poole, kus sõiduautot BMW juhtinud 19-aastane mees kaotas auto üle juhitavuse, paiskus üle ohtussaare vastassuunda ja libises teelt välja.

Sõiduk rullus haljasalal mitu korda üle katuse ja esialgsetel andmetel turvavööga kinnitamata olnud 19-aastane juht paiskus sõidukist välja ning suri saadud vigastusesse sündmuskohal. Sõidukis kaasliiklejaid ei olnud.

Kesk-Eesti politseijaoskonna välijuht Kaspar Kõiv ütles, et traagilise õnnetuse üksikasjad on selgitamisel, samuti hukkunud mehe võimalik joove.

«Ent sündmuskohal avanenud pilt, kus sõiduk oli tugevalt deformeerunud ja muud detailid mitmesajameetrisel alal laiali, annavad kinnituse, et mehe juhitud sõiduki kiirus oli väga suur,» ütles politseinik.

Tänavu on Eestis juhtunud 639 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on hukkunud 24 ja viga saanud 731 inimest.

Välijuhi sõnul on jaanipühad saanud väga kurva alguse.

«Vabad päevad on veel ees ja politsei on pühade ajal inimestele abiks tavapärasest suuremate jõududega, kuid oma panuse ohutuks jaaniks peavad andma ka pidulised. Nautige vabu päevi, aga tehke seda mõistlikult, nii, et ei läheks vaja politsei, meedikute ega päästjate abi. Kui märkate inimest, kes on teistele ohtlik: teeb sõites ohtlikke manöövreid, keegi istub purjuspäi rooli või muutub vägivaldseks, helistage 112 ja kutsuge abi enne, kui midagi koledat juhtub,» lisas ta.

Liiklusõnnetuse sündmuskohal oli lubatud sõidukiirus 50 kilomeetrit tunnis. Sündmuskohal on tee kaetud asfaltkattega, mis oli kuiv ja väljas oli sel ajal valge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles