Tallinn kavandab Pirita ja kesklinna vahele laevaliini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna linnavalitsus soovib korraldada avalikku konkurssi Aegna laevaliini opereerimiseks, lisaboonusena tahetakse võitjalt ka võimekust avada tulevikus lähilaevaliin Pirita, Kesklinna ja Kakumäe sadamate vahel.

«Lisaboonusena linna jaoks tahaksime konkurssi sisse panna sätte, et sama laeva oleks võimalik kasutada ka Tallinna lähilaevaliikluseks,» sõnas abilinnapea Jaanus Mutli linnavalitsuse istungijärgsel pressikonverentsil.

«Pean silmas ühendust Pirita-Kesklinna-Kakumäe ja ka teiste väikelaeva sadamate vahel, mis on lähiaastatel Tallinna tekkimas. See võimaldaks ka suvisel perioodil sõita inimestel näiteks Piritalt laevaga kesklinna ja vastupidi, või Kakumäele,» lisas abilinnapea.

Mutli sõnul ei saaks see toimuma kindlasti veel tänavu suvel, sest need sadamad ei ole veel välja arendatud.

Viimastel aastatel on Tallinna ja Aegna vahel sõitnud laev Juku, kavandatava konkursiga otsitakse operaatorit uue laevaga. «Eesmärk on, et tänavu kevadest teenindaks Tallinna-Aegna laevaliini - ja miks mitte tulevikus ka Naissaart - täiesti uus laev, mis vastaks täiesti tänapäeva nõuetele ja mis mahutaks senisest vähemalt kolm korda rohkem inimesi,» rääkis Mutli. «Suvel on väga ilusate päevadega olnud probleeme, et kõik inimesed ei mahu selle laeva peale ja on seetõttu jäänud Aegnal käimata,» sõnas ta.

Linnavalitsuse soov oleks sõlmida leping aastateks 2009-2013, et anda ka ettevõtjale kindlus, et tema investeering saaks tagasi teenitud. «Igal hooajal võik see laev sooritada 1300-1400 reisi,» pakkus Mutli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles