Politsei pidas kinni 11 ebaseaduslikult piiri ületanud välismaalast (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politsei
Politsei Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna varahommikul peeti Võru maakonnas Setomaa vallas kinni 11 Afganistani kodanikku, kes ületasid ebaseaduslikult maismaapiiri.

Kaheksa täiskasvanut ja kolm last avastati piiriäärsel alal liikumas täna hommikul kella viie paiku. Kinnipeetute seas on kuus meest, kaks naist ja kolm last. Kiirabi andis inimestele esmaabi ja praegu käivad nendega menetlustoimingud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et piirivalvurid tuvastasid inimeste ajutise kontrolljoone ületuse ja nad peeti seal kinni. «Täiendaval kontrollil rohkem ebaseaduslikke piiriületajaid või jälgi, mis viitaksid piiri ületamisele, ei leitud,» lausus Virk ja lisas, et ka kogukond on politseile täiendavate silmade ja kõrvade eest, mistõttu julgustab ta kõiki elanikke, kes märkavad piiriäärsetel aladel ringi liikumas võõra päritoluga inimesi, sellest kohe ka politseid teavitama.

Kõik täpsemad asjaolud, sealhulgas see, kuidas piiriäärsele alale jõuti, mis põhjusel Eestisse saabuti ja mis oli tegelik sihtriik, on selgitamisel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles