Zelenskõi juhtimist tunnustati Ühendkuningriigi maineka auhinnaga

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pälvis Suurbritannia maineka auhinna tema juhtimise ja panuse eest rahvusvahelistesse suhetesse, teatas neljapäeval mõttekoda Chatham House.

Londonis asuv uurimisasutus teatas, et andis Zelenskõile mõttekoja 2023. aasta auhinna, millega tunnustatakse tema muutumist näitlejast ja algajast poliitikust sõjaaegseks juhiks erakordse saavutusena.

«Endine näitleja ühendas oma rahva trotsides hirmuäratavat vaenlast,» seisis mõttekoja avalduses.

«Zelanskõi on loonud ka uue moodsa diplomaatia ja juhtimise vormi, kasutades sotsiaalmeediat ja otsesuhtlust maailma liidritega ning moodustades laiaulatusliku koalitsiooni Ukraina toetuseks maailmaorganisatsioonis ja mujal,» lisati teadaandes.

«Ukraina rahvas on selle jõhkra sissetungi käigus seisnud silmitsi halastamatu rünnakuga,» sõnas mõttekoja juht Bronwen Maddox.

«President Zelenskõi on ühendanud oma rahva vastupanus ja vasturünnakus ning näidanud üles rahvusvahelise diplomaatia meisterlikkust,» jätkas Maddox.

Zelenskõilt oodatakse neljapäeval toimuval mõttekoja aastakonverentsil lühiajalist virtuaalset kõnet. Auhinna võtab Zelenskõi nimel vastu eriesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles