OTSID TEGEVUST? Lõuna-Eesti kultuurisündmused, mis kosutavad hinge

, Lõuna-Eesti DMO
Copy
Vudila Mängumaa
Vudila Mängumaa Foto: Visit Tartu

Lõuna-Eesti suvi on täis imelist loodust ja rikkalikku kultuuripärandit. Siinse piirkonna rohelised metsad ja matkarajad pakuvad ideaalset puhkust neile, kes soovivad pääseda eemale linnakärast. Kaunid loodusmaastikud, kohalik külalislahkus ja erinevad suvesündmused pakuvad meeldejäävaid elamusi ning muudavad suvepuhkuse Lõuna-Eestis unustamatuks.

Hingematvalt kaunis loodus, legendid, vanausulised ja suursugused mõisad on omased märksõnad nii Jõgevamaale kui Põlvamaale. Suve saabudes muutub Põlvamaa veelgi võluvamaks ja ahvatlevamaks sihtkohaks, pakkudes suurepäraseid võimalusi looduse nautimiseks ja aktiivseks puhkuseks. Siinsed uhked metsad, sillerdavad järved ja rohelised aasad loovad maalilise tausta suvistele seiklustele. Piirkond on tuntud oma suurepäraste matkaradade poolest, mis viivad läbi lopsakate metsade, üle kiviste ojade ja läbi vaiksete rabade. Külalisi ahvatletakse ka põnevate muuseumite ja uhkete mõisatega.

Võru maakonnas asuvad kaks oma ainulaadse kultuuri ja maastikuga Lõuna-Eesti piirkonda – Võromaa ja Setomaa. Võrumaa paelub külastajaid Eestimaa loodusrekorditega ning Setomaa on tuntud oma rikkaliku seto kultuuri ja traditsioonide poolest. Mõlemad piirkonnad pakuvad külastajatele võimalust avastada lõunaeestlastele omast külalislahkust, kohalikku kööki ning kaunist ja mitmekesist loodust.

Pühajärv suvi
Pühajärv suvi Foto: Sven Zacek

Valgamaal on linn, mis ühte riiki ei mahu – Eesti poolel Valga ja Läti poolel Valka. Linn pakub võimalust kogeda kahte eri ilmelist kultuuriruumi ja kasvõi kiikuda üle piiri, kui otsustada ei suuda kummale poole jääda. Siia saab tegelikult ka väga lihtsalt – nii rongiga kui bussiga.

Otepää on tuntud kui Eesti talvepealinn, kuid suvel muutub see linnake roheliseks oaasiks, mis meelitab ligi külastajaid nii lähedalt kui kaugelt. Otepääd ümbritsevad maalilised kuplid, metsad ja järved loovad ideaalseid tingimusi matkamiseks, loodusvaatlusteks, rattasõiduks ja seiklusspordiks.

Sündmusterohke Tartumaa suvi on täis elu ja energiat, tuues Tartu linna ja maakonda kaasa rõõmsa ja lõbusa õhkkonna. Tartus ja Tartumaal on pulbitsev linnaelu ning looduse rahu üheskoos, pakkudes mõnusat tasakaalu aktiivse ja lõõgastava puhkuse vahel. Siin on soojad õhtud Emajõe rivieral, rattasõit elurikkust täis parkides, seiklused Elvas ning põnevad avastused Sibulateel.

Tartu Autovabaduse puiestee
Tartu Autovabaduse puiestee Foto: Evelin Lumi

Lõuna-Eesti suvi kosutab kõiki kauni looduse ja rikkaliku kultuuripärandiga. Siinse piirkonna metsad on rohelised, matkarajad ja vaba aja veetmise võimalused meelitavad neid, kes soovivad linnaelust põgeneda ja looduslikust keskkonnast rõõmu tunda. Suvi on täis ka rohkelt erinevaid sündmusi, millest igaüks leiab omale midagi põnevat:

Tõeliselt puhkad just Lõuna-Eestis ja loodetavasti leidsid eelnevast ka piisavalt vihjeid, et just siia sammud seada. Vaata lisa siit ja näeme lõunas!

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 tiitliaasta saab avalöögi 26. jaanuaril 2024. Ole kursis Euroopa kultuuripealinna tegemistega. Telli Tartu 2024 uudiskiri

Copy
Tagasi üles