KOERARÜNNAK kOHTLA-JÄRVEL Politsei kasutas tigeda neljajalgse peatamiseks teenistusrelva

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Kuri koer. Foto on illustratiivne.
Kuri koer. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul üritas Kohtla-Järvel eramaja läheduses koer rünnata politseiametnikke. Tigeda looma peatamiseks kasutasid politseinikud teenistusrelva.

Eile päeval sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Keskallee tänaval pääses lahti toidupoe juures puu külge seotud suur koer ja ründas seal ühte väiksemat koera, kes saadud vigastuste tõttu hiljem suri. Rünnanud koera omanikuga on politseinikud lemmikloomade pidamise korra rikkumiste tõttu ka varem kokku puutunud. Oli saavutatud ka kokkulepe, et omanik loovutab koera loomade varjupaigale.

Ent täna hommikul, kui piirkonnapolitseinikud koos koerte varjupaiga töötajaga koeraomaniku maja juurde jõudsid, lasi mees koera lahti. Politseinikud olid sunnitud nende suunas jooksnud ja hammustada proovinud neljajalgse peatamiseks tulirelva kasutama, tehes mitu lasku. Koer sai kuulitabamusest vigastada ning viibib praegu loomade varjupaigas jälgimise all. Politseinikud ega varjupaiga töötaja intsidendis õnneks viga ei saanud.

«Tulirelva kasutamine avalikus ruumis on kõige äärmuslikum vahend ning politsei ei tee seda kunagi kergekäeliselt, sealhulgas loomade suhtes,» ütles Jõhvi politseijaoskonnajuht Andreas Kliimant. «Antud olukord nõudis kiiret reageerimist ja ründe tõrjumist. Positiivne on see, et meie ametnikud ega varjupaiga töötaja vigastada ei saanud ja ka koera vigastused ei ole eluohtlikud.»

Politseile koera kallale ässitanud mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku sätte alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles