Riigikogu vanematekogu otsis rohtu parlamendi töövõimetuse vastu (13)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kevadise obstruktsiooni tõttu on mitu korda koos käinud vanematekogu. Ka eelmisel nädalal istuti maha ja otsiti lahendusi sellele, kuidas sügisel taastada riigikogu töövõime.
Kevadise obstruktsiooni tõttu on mitu korda koos käinud vanematekogu. Ka eelmisel nädalal istuti maha ja otsiti lahendusi sellele, kuidas sügisel taastada riigikogu töövõime. Foto: Eero Vabamägi

Möödunud nädalal istus koos riigikogu vanematekogu, mille koosseisus on riigikogu juhatus ja fraktsioonide esimehed. Puudu oli Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Martin Helme. Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (RE) oli koosoleku tulemuste üle rõõmus, tema hinnangul tehti koalitsiooni ja opositsiooni jagelemises suur samm lahenduse poole.

​Ettepanek, mis võiks lahendada sügisistungi ummikut, on jagada arupärimised kolme gruppi: need, mida ollakse valmis tagasi võtma, need, mille arupärija on nõus kirjaliku vastusega ning need arupärimised, mida kindlasti soovitakse arutada.

«Tunnustan Keskerakonna esimeest Jüri Ratast, kes oli nõus tagasi võtma arupärimised, kus on üks ja sama küsimus esitatud kõikidele ministritele. Nemad jätaksid alles ühe küsimuse ühele ministrile,» rääkis Kivimägi. Seega oodatakse augusti alguseks igalt fraktsioonilt vastuseid ning seda, et nad laseksid oma arupärimised läbi kolmest filtrist.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles