Ameerika Ühendriikide pommitajad B-52 harjutasid Eesti õhuruumis (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ameerika Ühendriikide õhuväe strateegilised pommituslennukid B-52H Stratofortress koos Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Rumeenia hävituslennukitega.
Ameerika Ühendriikide õhuväe strateegilised pommituslennukid B-52H Stratofortress koos Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Rumeenia hävituslennukitega. Foto: AS1 Ben Drake/AS1 Ben Drake

Kolmapäeval, 19. juulil harjutasid Eesti õhuruumis Ameerika Ühendriikide õhuväe strateegilised pommituslennukid B-52H Stratofortress koos Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Rumeenia hävituslennukitega.

Sarnaseid koostööharjutusi korraldavad Ameerika Ühendriigid regulaarselt, et hinnata oma valimisolekut ning vajadusel täita ka enda julgeolekukohustusi. Samuti suurendatakse harjutustega NATO liitlaste treenitustaset, mis on vajalik potentsiaalsetele kriisidele reageerimiseks üle maailma.

Harjutuse käigus tagasid Ameerika Ühendriikide strateegilistele pommitajatele eskorti Ämaris paiknevad Ühendkuningriigi kuningliku õhuväe hävitajad Typhoon ja Prantsusmaa Rafale ning Leedu Šaulai lennubaasist tulnud Rumeenia F-16.

B-52H Stratofortress on mitmeotstarbeline kaugmaa strateegiline pommitaja, mis on võimeline lendama kuni 50,000 jala (15,166.6 meetri) kõrgusel. Lennuk võib kanda nii tuumalõhkepeaga moona kuid ka traditsioonilise täppismoona. Konventsionaalses konfliktis suudab pommitaja mõjutada strateegilisi sihtmärke, pakkuda õhutoetust maismaa üksustele ning võtta osa ründeoperatsioonidest merel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles