Ukraina president arutas juhtkonnaga olukorda rindel

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Foto: HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pidas esmaspäeval taas kõrgeima ülemjuhataja peakorteri koosoleku, kus arutati kolme põhiküsimust, muu hulgas olukorda rindel, teatasid meediakanalid UNIAN ja Ukrinform.

«Tänase peakorteri kolm põhiküsimust olid esiteks hetkeolukord rindel ning meie pealetungi- ja kaitsetegevuse planeerimine. Teiseks meie reaktsioon Venemaa barbaarsetele rünnakutele viljataristu ja kultuuripärandi vastu. Kolmandaks Musta mere viljakoridori vabastamine,» rääkis president.

Kohtumisel kuulati Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Valeri Zalužnõi, Ukraina relvajõudude maavägede juhi Oleksandr Sõrski ja teiste kõrgete sõjaväejuhtide ettekandeid.

«Teeme meeskonnatööd. Tulemused on käegakatsutavad,» võttis president kokku.

USA välisministeerium hindas esmaspäeval, et Ukraina kaitsevägi on juba vabastanud umbes 45 protsenti Venemaa okupatsiooni all olnud aladest.

Selliseid andmeid avaldas Ühendriikide välisministeeriumi kõneisik Matthew Miller, kui kommenteeris välisminister Antony Blinkeni hiljutist hinnangut.

«Kui arvestada ka Krimmi, siis on Ukraina vabastanud umbes 45 protsenti okupeeritud territooriumist,» vahendas Ukrinform Millerit. «Kui võtta arvesse kõiki territooriume ilma okupeeritud Krimmita, siis on Ukraina võitlejad juba vabastanud umbes 61 protsenti. Seega on Ukraina juba saavutanud uskumatut edu Venemaa ajutiselt okupeeritud alade vabastamisel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles