Reinsalu vastas ERJK-le: ma ei ole Tõnis Paltsilt valimiskampaania teenust tellinud

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Sander Ilvest

Erakond Isamaa juht Urmas Reinsalu saatis erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) nõutud vastused 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimiste kohta: kuidas rahastati talle tehtud kampaaniat. 

ERJK tundis kampaania vastu huvi, kuna juriidiliste isikute annetused on seaduse järgi keelatud, ent Tõnis Palts (Isamaa) tasus Reinsalule tehtud kampaaniatöö eest just oma ettevõtte kontolt.

«2021. aasta kohalikel valimistel ei ole ma Tõnis Paltsilt (Isamaa) ega temaga seotud ettevõttelt mingit valimiskampaania teenust endale tellinud. Seetõttu ei kajastu see ka minu toonases valimiskampaania aruandes ega saa ma ka tellimata teenuse eest tasuda,» teatas Reinsalu komisjonile, tuletades meelde, et ta oli toona Tallinna linnapea kandidaat ning nii erakond kui ka erakonnaliikmed viitasid kampaanias tema nimele. 

«Tõnis Palts on mulle kinnitanud, et tegemist oli tema kampaaniaga ning ta suhtleb teie komisjoniga korrektse aruandluse huvides. Mulle teadaolevalt ei ole erakond Isamaa viidatud tegevuse eest tasunud,» täpsustas ta.

Erakonnakaaslastele kampaaniatöö eest ettevõtte arvelt raha maksnud Palts (Isamaa) saatis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) juhile Liisa Oviirile oma vastuse pea nädal tagasi, milles tõendas, et tegi raamatupidamises muudatuse ning maksab kampaania eest siiski eraisikuna.

ERJK aseesimees Kaarel Tarand tuletas tookord meelde, et menetlus pole läbi ja komisjonil tuleb veel arutluseks koguneda. «Lõpptulemus peab olema see, et tegu ei tohi olla keelatud annetusega. Kui juriidiline isik on mängust välja toodud ja annetus eraisiku oma ning see kajastub ka kõigis aruannetes – siis on variant, et kõik loetakse õigeks,» sõnas ta Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles