Kuidas Eesti on iGaming tööstuses eeskuju näitamas?

Copy
Foto: We Digitize ApS

Sõna "kasiino" on pärit itaaliakeelsest sõnast "casa", mis tähendab maja. Esimene tunnustatud kasiino, nagu me seda tänapäeval teame, asus Veneetsias, Itaalias ning kandis nime Ridotto. 1638. aastal muudeti see Veneetsia linnajuhtide korraldusel valitsusele kuuluvaks kihlveo mängumajaks, kus aadlikud ja jõukad kodanikud said mängida erinevaid õnnemänge.

Kasiino ajalugu Eestis

Kasiinode ajalugu Eestis ulatub taasiseseisvumise aega, mil loodi esimesed kasiinod. Esimene online-kasiino loodi samuti juba 90-ndate alguses ning praeguseks on erinevate internetis paiknevate kasiinode maastik väga lai. Juba 2000. aastate alguses hakkasid online-kasiinod tänu kiirele tehnoloogia arengule pakkuma täiustatud mänge ning laialdasemat mänguvalikut. Ka Eestis on online-kasiinode turg väga lai ning konkurents üha tihedam. Uued Eesti online kasiinod pakuvad põnevat meelelahutust ja laialdasi mänguvalikuid igale maitsele.

IT-tark Eesti

Eesti on maailmas tuntud oma suure IT-sektori võimekuse poolest. Olgu selleks siis uuenduslik kasv e-riigina või järjepidevalt turule tulevad uued start-up ettevõtted. Tänasel päeval on Eestis võimalik pea kõike internetis teha – registreerida ettevõte vaid paarikümne minutiga, e-hääletada, registreerida lapse sünd jne. Samuti on internetis kättesaadav pea kõik meelelahutuslik, olgu selle siis arvutimängud, meelelahutusuudiste lugemine või online-panustamine.

Teeme lühidalt tutvust internetis hasartmängude mängimisega ning panustamisega. Mis see endast täpsemalt kujutab?

Eesti iGaming on lühidalt öeldes mis tahes online-panustamise vorm. Olgu selleks siis online-kasiinod, spordiennustuste platvorm, online pokkeritoad jms, ühesõnaga kõik, mis seostub hasartmängude mängimisega internetis.

iGaming sektor on Eestisse laienenud eeskätt seetõttu, kuna Eestis on võrdlemisi soodne äritegevus - võimalus luua ettevõte kiirelt ja mõistlike kuludega, soodne ettevõtte tulumaksumäär, suurepärane IT-sektor ning mitmekeelne tööjõud.

Foto: We Digitize ApS

Miks on online-kasiinod niivõrd populaarsed?

Fakt on see, et inimestele meeldib rahaliste võitude nimel panustada, lotot mängida jne. Online-kasiinode populaarsus seisneb selles, et siis saab mugavalt, ilma kodust lahkumata mängida ning panustada. Selleks läheb vaja ainult nutitelefoni või arvutit. Lisaks pakuvad internetikasiinod laialdast mänguvalikut alates klassikalistest lauamängudest nagu poker, blackjack, rulett kuni mänguautomaadite valikuni. Seega igaüks leiab endale midagi meelepärast.

Online kasiino on suurepärane valik ka inimesele, kellele ei meeldi avalikult mängida või inimesele, kellel pole võimalust kasiinosid külastada.

Millised on online kasiino eelised?

Tuleb meeles pidada, et kuigi online kasiinos mängimine on mugav ning sellel on oma eelised, kaasnevad sellega ka teatud risked. On oluline seada kulutustele piirangud ning mõista, et numbrid millega mängitakse ei ole pelgalt numbrid, vaid reaalne rahasumma.

Samuti pakuvad paljud online kasiinod mängijale boonuseid. Selleks võivad olla tervitusboonus, tasuta spinnid, lojaalsusprogrammid või kõik eelnev koos.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Eesti märkimisväärne kasv iGaming tööstuses tuleneb tehnoloogiliselt edasijõudnud infrastruktuurist, reguleeritud ning turvaliselt kontrollitud süsteemist ja pühendumusest vastutustundlikele hasartmängu tavadele. Kõigile seaduslikele hasartmängu portaalidele on väljastatud EMTA poolt korraldusluba, mis on internetis leitav kõigile soovijatele. Sedasi saavad inimesed ka ise veenduda, et platvorm, kus nad mängima soovivad asuda, on seaduslik. Riigi soodne äriline keskkond ja mitmekesine mänguplatvorm on muutnud selle eelistatud sihtkohaks iGaming ettevõtetele, kes soovivad laiendada oma turgu. Kuna Eesti jätkab turvalise, usaldusväärse ja uuendusliku iGaming toetamist on see suureks eeskujuks ka teistele riikidele, kes soovivad IT-valdkonnas areneda ning pakkuda online meelelahutust nii oma riigi, kui ka teiste riikide kodanikele.

Copy
Tagasi üles