VAATA KAARTI Eesti tanklaröövide anatoomia: põgenemislootus on nullilähedane

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kõik toimus kiiresti – minut pärast tanklasse sisenemist oli Jokiniemi juba leti taga teenindaja kallal. Fotod: Kohtutoimik
Kõik toimus kiiresti – minut pärast tanklasse sisenemist oli Jokiniemi juba leti taga teenindaja kallal. Fotod: Kohtutoimik Foto: Kohtutoimik

Nagu märulifilmis tuleb ka Eestis aeg-ajalt ette, et maskis, nugade ja relvadega röövlid tankimisjaama tormavad. Erinevalt telepildis nähtust ei jää aga päriselus politseinikud nukralt õlgu kehitama ega röövlid vabadusse raha tuulde pilduma.

Alles kaks nädalat tagasi nabiti Tartus kinni röövel, kel oli õnnestunud taskusse pista pea 5000 eurot ning suur osa sellest ära kulutada. Politsei Tartu menetlusgrupi juht Timo Reinthal sõnas, et mehe tabamine oli aja küsimus. «Tanklaröövid on üldiselt ikkagi sellised, kus teo toimepanija tabatakse. Ma ei tea, et viimastel aastatel oleks keegi tabamata jäänud,» ütles ta.

Paar kuud enne viimast Tartu tanklaröövi sai oma karistuse kätte näiteks Tallinnas Olerexi tanklat röövinud Raul Johannes Jokiniemi. Tema juhtum on ilmekas näide, mida üks rööv endast kujutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles