JÕGEVALT OTSE NARVA ÕPETAJAKS «Kindlasti on raha väga oluline, mitte esimesel kohal, aga siiski» (5)

Liisa Ehamaa
, praktikant
Copy
«Kui minust kolme aasta pärast järellugu teha, siis eks ma vastan, mis seis on. Võib-olla ütlen, et tulge kõik, nagu tegid seda Sõnajalad. Võib-olla kirun hoopis vabariiki ja ütlen, et mitte mingi raha eest ärge tulge Narva. Eks me näe,» ütleb Narvas tööle asuv Jens Raevald. 
«Kui minust kolme aasta pärast järellugu teha, siis eks ma vastan, mis seis on. Võib-olla ütlen, et tulge kõik, nagu tegid seda Sõnajalad. Võib-olla kirun hoopis vabariiki ja ütlen, et mitte mingi raha eest ärge tulge Narva. Eks me näe,» ütleb Narvas tööle asuv Jens Raevald. Foto: Kermo Benrot

Sellel talvel otsustas Jõgevalt pärit Jens Raevald, et teeb elus kannapöörde ja alustab septembris ajalooõpetajana tööd peaaegu 580 õpilasega Narva gümnaasiumis.

Tänaseks on 36-aastane Raevald kodulinnaga hüvasti jätnud, lahkunud Järvamaa kutsehariduskeskusest, pakkinud kohvrid ning kolinud koos naise Ivanna ja kahe lapsega Eesti-Venemaa piiri äärde.

Raevalla sõnul sai mõte Narvast alguse ühel talvepäeval, mil ta luges töökuulutust. Sellel hetkel otsis Narva gümnaasium õpetajat ning Raevalda kõnetas nähtu kohe. «Uus kool ja võimalus alustada kõike nullist kõlas hästi. Eks suured rahad olid ka ju mängus,» põhjendab ta.

Teatavasti lubas toonane haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (IRL), et eesti keeles õpetavatel pedagoogidel võib palk Ida-Virumaal küündida kuni 3000 euroni kuus. «Kindlasti on raha väga oluline. Mitte esimesel kohal, aga väga oluline siiski,» ütleb Raevald.

Järjest enam tundis ta, et maksku mis maksab, Narva gümnaasiumisse tuleb tööle kandideerida. «Minu arust paljud otsused siin elus käivadki nii, et lihtsalt tekib mingi tunne. Seda tunnet võib põhjendada üht- või teistpidi, otsides ükskõik millist vastust. Tark inimene suudab iga lolluse endale ära põhjendada.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles