Kultuurne teatrielamus! Mida põnevat toimub teatrimaastikul sel sügisel?

Copy
Foto: Shutterstock

Teater Vanemuine

Vanemuise teatri 154. hooaja sügisel jõuab publiku ette kuus uuslavastust, ent esmalt, 8. ja 9. septembril kõlavad sümfooniaorkestri hooaja avakontserdid Tartus ja Tallinnas. Solistina on laval tšellist Marcel Johannes Kits, kontserti juhatab Vanemuise muusikajuht ja peadirigent Risto Joost.

9. septembril toob lavastajatandem Katrin Pärn ja Janek Savolainen Teatri Kodus lavale Aino Perviku raamatu põhjal loodud koguperelavastuse „Kunksmoor ja kapten Trumm“.

Tiit Palu lavastajatööna jõuab 16. septembril lavale kaasaegse näitekirjanduse elava klassiku Tom Stoppardi uusim näidend „Leopoldstadt“, mis jälgib suurearvulise ja jõuka juudi perekonna saatust läbi kuue kümnendi ja sõja, revolutsiooni, vaesumise, natsismi tõusu ja holokausti.

Neil Simoni „Päikesepoisid“ naerutab publikut alates 30. septembrist. Päikesepoistena on laval Hannes Kaljujärv ja Aivar Tommingas. Komöödia toob lavale Robert Annus.

Jevgeni Gribi (RO Estonia) käe all jõuab 14. oktoobril Vanemuise suurele lavale Edward Elgari ja Gustav Holsti muusikale loodud ballett „Tuhkvalge“. Lavalugu on inspireeritud E. T. A. Hoffmanni 1815. aastal kirjutatud lühijutust „Uneliivamees“.

Risto Joosti kutsel toob Elmo Nüganen 4. novembril väikeses majas lavale Friedrich Händeli barokkooperi „Julius Caesar“. Esmakordselt Vanemuises mängitavat ooperit tasub vaatama tulla mitmel korral, sest nimirolli mängib eri etendustel kontratenor Martin Karu või metsosopran Sandra Laagus.

9. detsembril jõuab publiku ette Poola dramaturgi Janusz Glowacki „Neljas õde“, mille lavastab ukrainlane Stanislav Moissejev. Näitemäng esitab versiooni sellest, mis juhtus Tšehhovi kolme õega pärast seda, kui nad olid lõpuks Moskvasse jõudnud.

Rakvere Teater – Sügishooaeg 2023

Algaval 84. hooajal pakub Rakvere Teater mitmekesist valikut erinevate ootustega vaatajaile, sealhulgas lastele.

15. septembril esietendub väikeses majas kanada komöödiakirjaniku Norm Fosteri „Vallatud võtted”, lavastajaks Peeter Tammearu. Naljaloo keskmes on abielupaar ja nende operaatorist sõber, kes kaotavad töö ja pöörduvad pangaarve päästmiseks õige tavatute meetodite poole.

22. septembril tuleb suures majas Peeter Raudsepa käe alt populaarse briti telestsenaristi Steven Moffati („Sherlock”) näidend „Ettevaatust, õnn!” See on vaimukas must komöödia inglise abielupaarist, kellele kutsub end ise külla pealetükkiv ameerika proua. Järgneb laveerimine ellujäämise ja välise viisakuse vahel.

13. oktoobril esietendub väikeses majas Elina Pähklimäe lavastatud Iseult Goldeni ja David Horani koolidraama „Klassis”, milles õpetaja arenguvestlus õpiraskustes poisi vanematega muutub kolmepoolseks kokkupõrkeks. Tänapäevane lugu kujutab suhteid hariduse ümber – vanemate-õpetajate läbisaamist, täiskasvanute mõju lastele, jälge, mille koolikogemus jätab.

10. novembril saab väikeses majas küpseks Adam Rappi draama „Hääl minu sees”, lavastajaks Mait Joorits. Yale’i ülikooli üksiklasest naisprofessor võtab loovkirjutamise kursusel juhendada andeka tudengi, kellega tal tekib side. Kõlama jääb üldinimlik küsimus, mil määral me suudame üksteist tundma õppida ja üksteisele tuge pakkuda.

9. detsembril esietendub suures majas Robert Vaidlo armastatud lasteraamatul põhinev ja Eili Neuhausi lavastatud „Kessu ja Tripp”, mis sobib vanusele 3–13. Detsembri etendustel ootab lapsi jõulumaa ja kingitus.

Noorsooteatri sügis toob uuslavastusi väikestele ja suurtele

Eesti Noorsooteatri äsja alanud 72. hooaeg toob majja põnevaid külalisi ning räägib lugusid kasvamisest ja elu väärtusest.

Hooaja esimeseks uuslavastuseks on Katri Pekri 10. septembril esietenduv „Lenda-lenda, röövik”, mis räägib väikelastele nukukunsti vahendeid, laule ja muusikat kasutades loo liblika eluringist. Lavastus kutsub nii väikseid kui suuri looduses seisatama ja märkama. Mängivad Getter Meresmaa, Jevgeni Moissejenko ja Karl Sakrits. Vanusele 3+.

Johan Elm toob külalisena lavale Sarah Crossani romaanil „Kuutõus” põhineva lavastuse „Kasvav kuu”, mis räägib kahest vennast, kes tahavad üle kõige aru saada, miks nad on jõudnud sinna, kus nad parajasti on. Mida nad on valesti teinud? Mida õigesti? Mängivad Joosep Uus, Mart Müürisepp ja Laura Kukk. Noortele (14+) ja täiskasvanutele. Esietendus 29. oktoobril.

3. detsembril esietendub muusikaline komöödia „Frideberta”. Kartmisest, muretsemisest ja eneseületusest rääkiva lavaloo autor ja lavastaja on Mikk Jürjens (Tallinna Linnateater), kunstnik Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), helilooja Mari Jürjens (külalisena), seadete autor Vaiko Eplik (külalisena). Noorsooteatri trupist mängivad Hardi Möller, Mart Müürisepp, Steffi Pähn, Andres Roosileht, Doris Tislar ja Risto Vaidla, külalistest on laval Mari Jürjens, Merlin Kivi (Theatrum) ja Sander Roosimägi. Kõigile alates 5. eluaastast. Küsi grupipakkumist myyk@noorsooteater.ee.

Eelmise hooaja uustulijaist leiab sügise mängukavast nii marulise „Plekktrummi” kui õrna „Klaasist loomaaia”.

Ugala 104. hooaeg toob lavale maailmaklassikat ja uut kodumaist dramaturgiat

Ugala teatri uue hooaja avavad 16. septembril kaks uuslavastust korraga. Suurel laval jõuab publiku ette Tennessee Williamsi maailmakuulus näidend “Tramm nimega Iha” Karl Koppelmaa lavastajakäe all. Koppelmaa jaoks on see esimene lavastus Ugala teatris. Peaosades on laval Maarja Mitt-Pichen (külalisena) ja Janek Vadi.

Väikeses saalis jõuab 16. septembril lavale Tanel Jonase lavastus “Meie klass”. Poola ühe kuulsaima näitekirjaniku Tadeusz Slobodzianeki näidend „Meie klass“ põhineb ajaloolistel sündmustel. Seda on tõlgitud arvukatesse võõrkeeltesse ja teiste seas lavastatud näiteks Iisraelis, Ungaris, Ameerika Ühendriikides, Itaalias, Kanadas, Rootsis ja Suurbritannias. Näidend on võitnud Poola kõige prestiižema kirjandusauhinna Nike.

Novembris jõuab Ugala väikesele lavale näitleja ja kirjaniku Kadri Lepa värske näidend Koju“, mis võitis 2021. aasta näidendivõistlusel teise preemia ja on esimene Lepa näidend, mis lavale jõuab. Sattunud emotsionaalsesse ummikusse, naaseb noor naine oma vanemate juurde. Ema ja isa küll ootavad edukat tütart koju, kuid tema toa on nad vahepeal ühele tudengile üürile andnud. Olude sunnil elavad sama katuse all ka naise töötu vend ning vanaema, kes on juba aastaid vaikinud. Kuidas öelda oma lähedastele, mida sa tegelikult mõtled ja jätta ütlemata, mida öelda pole tarvis?

Lavale toob näidendi Tanel Ingi.

Detsembri alguses esietnedus Ugala suurel laval progressiiven rokkmuusikal kogu perele „Prints ja kerjus”. Selle toob lavale Peep Maasik (Temufi), helilooja ja muusikaline kujundaja on Ardo Ran Varres. Lavastuse aluseks on Mark Twaini maailmakuulus samanimeline romaan.

Sel sügisel jõuab VAT Teatri lavale kaks uut lavastust ning veebiavarustes avatakse “Tasku-Vivaarium”.

1. septembril avatav "Tasku-Vivaarium" on rahvusvahelise teatriprojekti Playon toel loodud lavastuse "Vivaariumi" online-versioon. Tegu pole pelgalt võimalusega “Vivaariumi” etendust järgi vaadata, vaid anda toiminule oma hinnang.

Tanel Saar toob lavale Eduard Wiiralti teostest inspireeritud (meta)füüsilise lavastuse "Kabaree.Põrgu", kus ristuvad peomelu ja hingepiinad; põrkuvad võõrad, vaenlased ja armastajad. Koreograafiks Hanna Maria Saar, kunstnik Joel Väli, valguskunstnik Rommi Ruttas, helilooja ja muusik Madis Muul. Laval Karolin Jürise, Maria Paiste, Ago Soots, Meelis Põdersoo, Margo Teder, Rasmus Järvesaar, Hanna Maria Saar ja Tanel Saar. Esietendus 20. septembril Sakala 3 teatrimajas.

6. novembril esietendub Joel Väli lüroeepiline lavateos “Ballaad loomulikkusest”, mis jutustab loo mehest, kes pärast oma koera kaotamist otsustab hakata jäädvustama inimese ümber laiuvat loomulikku ja samas müstilist kosmost. Osades Markus Truup, Karolin Jürise, Liisbeth Kala ja Tanel Saar.

Lisaks uutele lavastustele, on mängukavas jätkuvalt eelmiste hooaegade menukid: “Hell häving”, “Agnes, kroonikud ja psühhokroonikud”, “Võõras”, “Kauka jumal”, “Juudit” ja “Faust”. Samuti on VATis suurepärased valikud ka lastele ja noortele. Pakume lavastusi nagu “Pal-tänava poisid”, “#kaotamindära”, “Mesilane sinu peas” ning “Foorumetendus: Vaheaasta”.

Rohkem infot www.vatteater.ee

VAT nii!

Rahvusooper valgustab sügist müstika ja naudingutega

Tekst: Marion Leppik

Rahvusooper Estonia 118. hooaja esimese uuslavastusena saab septembris publikuküpseks Claude Debussy müstiline ooper Pelléas ja Mélisande, mida pole Eestis varem lavale toodud, ent mille maailmaesietendusest sündis revolutsioon ooperimaailmas. Prantsuse lavastaja Albert-André Lheureux’ sõnul ümbritseb meid salamaailm täis vaimolendeid ja endeid – samasugune ebamaisus valitseb ka lavastuse tegelaskujudes ja nendevaheliste suhetes. Mõistatusliku Mélisande’i rollis on Helen Lokuta või Karis Trass, tema hinge puudutavat Pelléast kehastavad Heldur Harry Põlda või Samy Camps (Prantsusmaa).

Lisaks esietendusele on võimalik osa saada eelmisel hooajal esmakordselt publiku ette jõudnud lavalugudest. Kes ei jõudnud maikuus tulla vaatama „Troonide mängu“ stiilis võimsat Wagneri ooperit Lohengrin, sel avaneb nüüd võimalus seda teha 7. ja 10. septembril. Keda paelub valguse ja pimeduse võitlusest võimsa muusika taustal sündiv visuaalselt haarav maailm, on teinud õige valiku.

Tantsusõpru ootab Estonia sügishooajal ees kaks tõelist maiuspala. Neist esimene on legendaarse koreograafi Tiit Härmi originaalballett Õhtused majad“, mis toob vaatajateni Eduard von Keyserlingi samanimelise jutustuse ainetel põhineva baltisaksa armastusloo Gustav Mahleri muusikale.

Teiseks maiuspalaks on balletilavastus Must / Valgeehk kaks vastandlikku lühiballetti. Lavastuse I osaks on Poola koreograafi Katarzyna Kozielska poolt Eesti Rahvusballeti trupile ja spetsiaalselt Estonia lavale loodud „Open door“ („Avatud uks“), mis räägib soovide ja ihade lõputust võitlusest selle üle, mis on õige ja mis vale. Lavastuse II pooles on aga võimalus näha maailmakuulsa ukraina-prantsuse koreograafi Serge Lifari poolt Édouard Lalo muusikale 1943. a loodud art deco balletti „Suite en blanc“ („Süit valges“), mis tõstab kilbile puhta tantsu ilu ja võlu.

Tallinna Linnateatri mitmekesine hooaeg pakub nii klassikat kui uut dramaturgiat 

Tallinna Linnateatril, kes tegutseb oma 59. hooajal uue maja valmimise ootuses jätkuvalt ajutistes ruumides Salme Kultuurikeskuses, on kavas üheksa uuslavastust, lisaks üks kontsert ja üks koostööprojekt.

Hooaja avab Salme Kultuurikeskuse suurel laval esietenduv „Lear“, Andres Noormetsa ülekirjutus William Shakespeare’i ühest kuulsamast tragöödiast. Väikesel laval sünnib oktoobrikuus Markus H. Ilvese improvisatsiooniline lavastus „Metazoa“. Novembris toob Taago Tubin väikesel laval välja Nina Raine’i suhtedraama „Nõusolek“ ning Diana Leesalu käe all valmib Hobuveskis John Cassavetese 1977. aasta filmist inspireeritud lavastus „Esietendus“. Riina Roose eestvedamisel jõuab Salme Kultuurikeskuses ja Eesti kontserdimajades publiku ette kontsert „Õhtu rannal. Valter Ojakäär 100“.

Hooaja teises pooles lavastavad Linnateatris Jan Ehrenberg (Mayenburgi „Kolemees“), Johan Elm (Stešiku „Tikud“), Markus H. Ilves (Ionesco „Kiilaspäine lauljanna“), Priit Pius (White’i „Annapurna“) ja Diana Leesalu (Baricco „Novecento“).

Koostööna jõuab Salme Kultuurikeskuse suurele lavale EMTA lavakunstikooli XXXI lennu lavakava „Ukraina avastamine“, mis valmis algselt 2023. aasta kevadel Anu Lambi juhendamisel tudengite lavakõne eksamiks.

Linnateatri repertuaari naaseb pärast mängupausi Karl Laumetsa lavastus „Balti tragöödia“. Viimaseid kordi etendatakse sel kalendriaastal lavastusi „Gorge Mastromase rituaalne tapmine“, „Kommuun“, „Lapsed“ ja „Emigrandid“, hooaja lõpus teeb lõpukummarduse ka „Tiit Pagu“ – huvilistel tasub kiirustada.

Karlova Teater on alustamas järjekorras juba 10. hooaega.

Algav sügis toob teatrisõpradeni mitmeid põnevaid lavastusi. Näha saab nii kodu- kui välismaist dramaturgiat.

• Peeter Volkonski lavastus ”Minu trükikoda” põhineb trükkal Karl Kabanovi poole sajandi jooksul kirja pandud päevikutekstidel ja kulgeb läbi pöördeliste aegade, kuhu mahuvad veebruarirevolutsioon, Eesti Vabariigi kujunemine ja kaks maailmasõda. Laval Andres Mähar. Etendust mängitakse paberi- ja trükikunstikeskuses TYPA Kastani 48f, Tartus.

• Kaili Viidase/August Strindbergi ”Preili Julie” pakub efektset ja intrigeerivat vaatemängu – kirest laetud lavalugu on kui üks tunnete virrvarr – armastusest saab vihkamine, õrnusest jõhkrus ja süütust süüdlane. Laval Marika Barabanštšikova, Maarja Johanna Mägi ja Agur Seim.

• Andres Dvinjaninov naerutab igas vanuses publikut meeleolukas heatuju-monokomöödias ”Vanuse viiskümmend varjundit”. Naer teatavasti on ju terviseks! 

• Peep Maasiku lavastatud ”Tädi” on üllatavate keerdkäikudega üle ujutatud süsimust komöödia üksindusest, keerulistest peresuhetest ja elusaatustest, lähedusest ja selle puudumisest. Laval eesti teatri grand old lady Marje Metsur ja Lauri Kink.

Soeta pilet aegsasti Piletilevist või Piletimaailmast!

Kohtumiseni teatris!

karlovateater.ee

Kas süütu nunn on tõesti rase?

Eestlane kannatab lõputult valu ja vaeva, enne kui viimases hädas arsti juurde läheb. Aga siis on asi juba nii hull, et tema suust kostab karjatus: „Doktor, appi, ma enam ei suuda!“. Ja arst mõtleb endamisi: „Kus te varem olite, nüüd on juba hilja!“, aga välja öelda ta seda muidugi ei saa. Etenduses tahavad mitmed patsiendid doktori jutule pääseda, aga kas ja kuidas nad abi saavad, see selgub ehtsa huumori vaimus. Doktor peab ka siis diagnoosi panema, kui ta kahtleb, kas süütu nunn on tõesti rase.

Ameeriklase John Patrick kirjutatud komöödia „Doktor, appi!“ lavastas Komöödiateatris Anne Paluver. Laval mängivad Henrik Normann, Kaili Närep, Vladas Radvilavicius ja Lisabet Loigu.

Millest mõtleb näitleja enne oma juubelietendust, keda ta meenutab, milliseid uskumatuid lugusid jutustab? Igavesti noor Anne Paluver ei tunne end sugugi seitsmekümnesena, vaid on ikka veel 27. Sellest vanusepiirist ei ole ta iialgi nõus üle astuma, jäädes alati hingelt nooreks. Nalja saab ka seekord, mis on nii elementaarne, et piinlik oleks seda üle korrata.

Säravamaid hetki Anne Paluveri karjäärist kajastab Toomas Kalli komöödia „Anne Paluver ikka veel 27!“, mille on lavastanud Henrik Normann.

Komöödiateatrisse ei pea te minema, Komöödiateater tuleb ise teie juurde. Teatril puudub oma maja, mängitakse kõigis sobivates saalides üle Eesti, ka väiksemates asulates. Komöödiateatri juht Hannes Villemson valib välja sobiva näidendi ja tõlgib selle, otsib lavastaja, kunstniku ja näitlejad, leiab mängupaigad ja tellib reklaamid ning korraldab etendused. Selle projekt-teatri igas etenduses on ikka ja jälle uued näitlejad, keda on valitud Eesti parimate seast.

Pileti etendusele saad sa soetada SIIT.

113. hooaeg saab Endlas olema põnev

Algaval hooajal saab Endlas näha nii kodu- kui välismaist dramaturgiat ning jätkuvalt on võimalik kaasa elada varasematele armastatud lavalugudele.

Hooaja esimeseks uuslavastuseks on 14. oktoobril Endla Küünis esietenduv John Patrick Shanley romantiline draama "Mullingari kandis", mille lavastaja on Madis Kalmet. Lavastuses mängivad Jaan Rekkor, Carmen Mikiver, Sten Karpov ja Karin Tammaru. Kunstnik on Kristiina Põllu.

28. oktoobril esietendub Suures saalis valusalt koomiline draama „Mäeküla piimamees“, mis on Andrus Kivirähki julge tõlgendus Vilde samanimelisest romaanist ja mille lavastab Aare Toikka (VAT Teater). Andrus Kivirähk on talle omase julge huumoriga, samas rahvakirjaniku loomingusse lugupidavalt suhtudes, Vilde loo näidendiks kirjutanud nõnda, et kõik, mis selles tõsist, naljakat või mõtlemapanevat on, erilise selgusega tegelaste suhu mahub ja vaatajate silma ja kõrva jõuab.

Lavastuses mängivad Fatme Helge Leevald, Ago Anderson, Ott Raidmets, Andrus Vaarik, Priit Loog, Meelis Rämmeld.

Novembris jõuab Küünis vaatajateni Enn Keerd´i poolt lavastatud Steven Dietzi kibemagus romantiline komöödia „Langev täht“. See on liigutav lugu kahe endise armastaja ootamatust ja elumuutvast taaskohtumisest ühe lummemattunud lennujaama ootesaalis. Osades Kadri Rämmeld ja Indrek Taalmaa.

Laura Jaanhold toob publikuni üheks mõjukaimaks vägivallast kõnelevaks teoseks peetava, Jan Guillou romaanil „Kurjus“ põhineva dramatiseeringu. See puudutav lugu räägib vägivaldsest perest pärinevast noorest poisist, koolikiusamisest ja elus hakkamasaamisest. Lavastuses mängivad Carita Vaikjärv, Sander Rebane, Karl-Andreas Kalmet, Janek Joost (külalisena).

Uue lavastusega austatakse teatri töötajaid ja tänatakse publikut

Kuressaare Teater teeb peale möödunud edukat teatrisuve kummarduse publikule, kes teatrit eelneva hooaja jooksul külastanud on ja ootab neid 26. oktoobril esietendusele kui lavale jõuab taas üks algupärand - selle aastanumbri sees järjestikku juba kolmas.

Tiit Palu kirjutatud ja lavastatud etenduse „Unistus“ tegevus toimub peamiselt 1947. aasta kevadel Kuressaare Teatris, kus tehakse parajasti proove Hugo Raudsepa komöödiaga “Tagatipu Tiisenoosen”. Teatrisse kutsutakse toona isetegevuse olümpiaadil silma paistnud tehnikumiõpilane Ester, kes saab näidendis ühe peaosadest. Lugu põhineb Ester Purje (1927-2020) poolt kirja pandud mälestustele lapsepõlvest Muratsi külas ja Kuressaare teatris oldud aastatest. Elustuvad ka teised toonased näitlejad: Paul Kalde, Magda Saliste (näitlejanna-nimega Mati Hammer), Aleksander Resta ja Jaan Tappel. See lavastus võeti repertuaari, et sel moel meenutada läbi ühe väikese episoodi Kuressaare teatris töötanud inimesi ja avaldada neile austust.

Kuigi Kuressaare Teatris on vaid kolm näitlejat ja näitlejaharidusega teatrijuht ei piira see mingil moel repertuaari valikut, sest näitlejaid palgatakse osalema vastavalt valitud tükile. Nii ongi külalisnäitlejate arv läbi aastate olnud märkimisväärne ja vajadusest lähtuvalt kaasatakse nii vabakutselisi kui ka teiste teatrite näitlejaid-lavastajaid.

Eesti vabariigi aastapäevaks esietendus lavastus „Tõll“, mille kirjutas Andrus Kivirähk ja lavastas Aare Toikka.

Lisaks praegu repertuaaris olevale seitsmele lavastusele esietendub aasta lõpus ka Markus Habakuke kirjutatud ja lavastatud laste etendus.

Draamateatril algas 104. hooaeg

Eesti Draamateatri uue hooaja juhatas sisse suvelavastus „Onu Bella tähestik, kus 1990. aastate võlu ja valu rullub lahti läbi legendaarse punkpopikooni Onu Bella karjääri tähtsamate märksõnade.

16. septembril saab Eesti-esietenduse Andra Teede „Varumehed/Varamiehet, koostöölavastus Soome Kansallisteatteriga, mis kõneleb Eesti juhutööliste nukker-naljakast igapäevaelust üle lahe. Lavastust mängitakse vaid kuuel korral septembrikuus.

Lavastaja Tiit Ojasoo toob 1. novembril suures saalis välja „Vend Antigone, ema Oidipuse. Mati Undi näidend on tihe, kompaktne ja undiliku spieliga vürtsitatud kokkuvõte vana-kreeka Teeba-ainelistest tragöödiatest, kus vääramatu veresüü poole liikuvad kangelased üritavad oma saatusele vastu astuda.

Kinoteatri meeskond Paavo Piik, Paul Piik, Henrik Kalmet asub koos trupiga läbi valgustama atleetlikule sooritusele eelnevaid ja järgnevaid mehhanisme. Draamateatri ja Kinoteatri ühislavastuse esietendus on 11. novembril väikeses saalis.

Taavi Tõnissoni (Eesti Noorsooteater) käe all tuleb aasta lõpus suures saalis välja noortelavastus „Luidrik. David Almondi jutustusel põhinev lavalugu kõneleb poisist, kelle maailm kolimise ja pisiõe sünni järel kokku variseb. Väljapääsu üksindusest leiab ta sõprusest kummalisevõitu luidra vanamehega. Esietendus 9. detsembril suures saalis. Lavastus sobib lastele alates 10. eluaastast.

Värske uuslavastusena naaseb 7. septembril lavale Juhan Ulfsaki „Teoreem, milles ühe hästi elava kodanliku perekonna rahulikku idülli astub ühel päeval meeldiv tundmatu. Tal tekivad intiimsed suhted kõigi perekonnaliikmetega, mis peagi ulatuvad kaugemale sõprusest.

Varakevadel Draamateatris publiku ette jõudnud „Bertod ja Agnes on õrn ja nukkerkoomiline armastuslugu eakast abielupaarist, kelle omavahelise armastuse paneb proovile ühe osapoole aina süvenev haigus. Peaosades Laine Mägi ja Martin Veinmann. Lavastus naaseb publiku ette 29. septembrist.

Copy
Tagasi üles