Kiiruskaamerate vahel autode kiiruse mõõtmine ootab andmekaitse luba (6)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Sel suvel algama pidanud keskmise kiiruse mõõtmise testprojekt ootab andmekaitse inspektsiooni (AKI) loa taga.

Transpordiamet esitas 8. augustil AKI-le kiiruskaamerate andmete kasutamise taotluse, et teha mõju-uuring keskmise kiiruse mõõtmiseks riigiteede lõikudel.

«Kuivõrd taotlus on AKIs alles menetluses ning selle kohta ei ole tehtud otsust, ei saa transpordiamet praegu testimist läbi viia. Juhul kui otsus on positiivne ning transpordiametile antakse vastav luba, alustatakse testimise ettevalmistamise ja projekti kommunikeerimisega,» märkis transpordiameti strateegilise planeerimise teenistuse direktor Kati Tamtik.

AKIst lisati omakorda, et menetluse pikkus sõltub ameti lisaküsimustest.

Trahviotsuseid uuringu ajal ei tehta

Transpordiamet sai juulis kliimaminister Kristen Michalilt (RE) ja valitsuse liikluskomisjonilt ülesande hakata mõõtma sõidukite keskmist kiirust kiiruskaamerate vahelistel aladel Eesti suurematel maanteedel.

«Tegemist on eeskätt metoodilise või niisuguse tehnilise uuringuga, et me saaksime liikluskomisjonis siis uuesti hinnata, kas see kui liiklusohutust tõstev meede võiks selles valikus olla, mida tulevikus kasutada,» rääkis Michal toona. Ta rõhutas, et uuringu käigus ei koguta isikuandmeid ega väljastata trahviotsuseid, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Võimalikud katselõigud, kus selliselt kiirust mõõtma hakatakse, asuvad Tallinna-Tartu, Tallinna-Narva, Tallinna-Pärnu ning Ääsmäe-Haapsalu maanteel.

Mõõtmisvahendina kasutatakse juba olemasolevaid statsionaarseid kiiruskaameraid ning uuringu eesmärk on tuvastada nende tehniline võimekus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles